ΣΚΕΨΕΙΣ

Η ΑΕΚ ζει το πιο καυτό καλοκαίρι της και αυτό το οφείλει στον Μάριο Ηλιόπουλο

Ο Μάριος Ματσάνκος γράφει για το καυτό μεταγραφικό καλοκαίρι που ζει ο κόσμος της ΑΕΚ, ο οποίος αψήφησε τις υψηλές θερμοκρασίες, πήγε στο αεροδρόμιο για να αποθεώσει τον Έρικ Λαμέλα και που ξέρετε… Μπορεί να ξαναπάει σύντομα για το… κερασάκι με την απόκτηση επιθετικού.

Εδώ κολλάει το “είναι τρελός ο πρόεδρος”. Ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Μάριου Ηλιόπουλου που κάποιοι, ευτυχώς όχι πολλοί, προσπάθησαν να αμφισβητήσουν με την ανάληψη της ιδιοκτησίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά 20 Ιουλίου έχει βαλθεί όχι μόνο να τρελάνει αυτούς αλλά και όλη την ελληνική Super League. Ό,τι έχει πει το νέο αφεντικό της Ένωσης το έχει κάνει πράξη. Μεταγραφές επιπέδου με πολλά χρήματα που θα απογειώσουν την ΑΕΚ. Αρκεί να δείξουν αυτά που ξέρουν και μπορούν στο χορτάρι. Εδώ θα είμαστε να τα συζητήσουμε.

Τι έχει πετύχει μέχρι στιγμής ο Μάριος Ηλιόπουλος; Να φέρει στην ΑΕΚ τους Στρακόσα, Περέιρα, Κοϊτά και τώρα τον Λαμέλα. Για τον τελευταίο οι περισσότεροι από 2.000 φίλοι του Δικεφάλου έριξαν τα… τείχη του “Ελ. Βενιζέλος”. Και ο άνθρωπος που τον υποδέχτηκε δεν είναι κανένας τυχαίος. Είναι ο ξάδερφος του προέδρου, Αντώνης Ηλιόπουλος. Κάτι παραπάνω από δεξί του χέρι. Κάτι περισσότερο από συγγενικό του πρόσωπο. Στις φλέβες τους κυλάει το ίδιο αίμα. Είναι ο άνθρωπος που τον συμβουλεύει για τις αποφάσεις του. Τρελός Ενωσίτης, με χρόνια διαρκείας στην ΑΕΚ. Μην ξεχνάτε όμως! Την τελική απόφαση την παίρνει ΠΑΝΤΑ ο Μάριος Ηλιόπουλος. Αυτό που σας γράφω είναι γκαραντί!

Όμως ο Super Mario δεν σταματά εδώ! Δεν έχει πει πότε θα βγάλουμε τις ζώνες. Ακόμα τις έχουμε δεμένες. Γιατί; Μα γιατί η ΑΕΚ δεν έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφικές της κινήσεις. Σημειώστε το αυτό κάπου. Πείτε το πληροφορία, πείτε το διαίσθηση. Το μεγάλο μεταγραφικό “μπαμ” η Ένωση θα το κάνει με την απόκτηση επιθετικού. Σίγουρα το όνομα του Χοακίν Κορέα είναι τεράστιο αλλά η περίπτωσή του είναι δύσκολη. Για όλους; Για τον Μάριο Ηλιόπουλο μπορεί και όχι. Κι αν του… γυρίσει με την καλή έννοια το μυαλό μπορεί να τον φέρει και σύντομα στη χώρα μας, να τον δούμε στα κιτρινόμαυρα και να τρίβουμε τα μάτια μας. Η ΑΕΚ πλέον θέλει να ανεβάσει στροφές για να κλείσει την εκκρεμότητα στη θέση του, καθότι ξεκινούν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Και διαθέσιμος για την κορυφή της επίθεσης, είναι μόνο ο Λιβάι Γκαρσία.

Φυσικά μην ξεχνάμε και τη θέση του αριστερού μπακ. Το όνομα του Γιαννούλη γράφτηκε. Η απάντηση που πήρα όταν ρώτησα υψηλά κλιμάκια ήταν η εξής: “Καλή περίπτωση”. Που σημαίνει πως η ΑΕΚ όχι μόνο εξετάζει σοβαρά το θέμα της απόκτησής του, αλλά θα παλέψει μέχρι το τέλος να τον ντύσει κι αυτόν στα κιτρινόμαυρα. Το κατά πόσο είναι εύκολο ή όχι θα το δούμε στο τέλος. Εκεί όπου θα κάνουμε ταμείο. Πάντως εάν ο Γιαννούλης θέλει να κλείσει μέσα στο Σαββατοκύριακο την υπόθεση του επόμενου σταθμού της καριέρας του, στην Ένωση είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Άλλωστε και για την ΑΕΚ έχει σημασία να κλείσει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο οριστικά αυτό το θέμα, προκειμένου να πράξουν ανάλογα, για μια θέση που δεδομένα θέλουν να κάνουν μια πολύ ποιοτική κίνηση ενίσχυσης.

Εδώ θα είμαστε να τα συζητήσουμε όλα. Όπως και να έχει πάντως, η ΑΕΚ ζει το πιο καυτό καλοκαίρι της και αυτό το οφείλει στον Μάριο Ηλιόπουλο.

Υ.Γ. Στις μεταγραφές δεν έβαλα τους Τσιλούλη, Μπρινιόλι και Οντουμπάτζο γιατί συμφωνία υπήρχε με την προηγούμενη ιδιοκτησία.