AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ έκανε “τρελό” deal με Περέιρα που υπογράφει ως το 2026

Και… ξαφνικά Ρομπέρτο Περέιρα. Η ΑΕΚ ήρθε σε συμφωνία με τον 33χρονο Αργεντίνο θέλοντας να δώσει νέα πνοή στη μεσοεπιθετική της γραμμή.

Ο Περέιρα έμεινε ελεύθερος από την Ουντινέζε και πλέον έρχεται να υπογράψει ως το 2026 με την ΑΕΚ.

Το μεσημέρι της Τρίτης, Αργεντινός δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι η Ένωση βρισκόταν σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την πλευρά του παίκτη.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η περίπτωση του Περέιρα για την ΑΕΚ πρέπει να θεωρείται δεδομένη, με τους κιτρινόμαυρους να ενισχύουν τη μεσοεπιθετική τους γραμμή με έναν παίκτη που μπορεί να παίξει σε αρκετές θέσεις και κυρίως σε αυτή του επιτελικού χαφ. Εκεί όπου η Ένωση αναζητούσε προσθήκη μετά την αποχώρηση του Αραούχο.

Ο Ρομπέρτο Περέιρα γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 1991 και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Καντέτες. Το ταλέντο του δεν πέρασε απαρατήρητο από την Ρίβερ Πλέιτ, η οποία έσπευσε να τον εντάξει στο δυναμικό της ομάδας Νέων. Το 2008 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, ενώ ένα χρόνο αργότερα πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα σε μία αναμέτρηση με την Ουρακάν για το εγχώριο πρωτάθλημα.

Το 2011 αποφάσισε να αφήσει τη Λατινική Αμερική και να μετακομίσει στην Ευρώπη, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Ουντινέζε. Συνολικά με τη φανέλα της Ρίβερ συμπλήρωσε 43 συμμετοχές. Τα πράγματα εξελίχθηκαν ιδανικά για τον ίδιο και τη νέα του ομάδα, καθώς στην επόμενη τριετία τα πήγε περίφημα, έγινε από τους σημαντικότερους παίκτες σκοράροντας 8 τέρματα σε 98 εμφανίσεις.

Αυτό του έδωσε το εισιτήριο για τη μεγάλη μεταγραφή στην Γιουβέντους, η οποία τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2014, ως δανεικό με οψιόν αγοράς. Εν τέλη, ένα χρόνο μετά οι “μπιανκονέρι” προχώρησαν στην απόκτηση του, έναντι 17 εκατομμυρίων ευρώ, με τον παίκτη να μετρά συνολικά 69 εμφανίσεις και 6 γκολ με τη “Μεγάλη Κυρία”. Το καλοκαίρι του 2016 ο παίκτης αποφάσισε να αφήσει την Serie A μετά από 5 χρόνια για χάρη της Αγγλικής Γουότφορντ, όπου παρέμεινε ως το καλοκαίρι του 2020. Με τη φανέλα της αγγλικής ομάδας συμπλήρωσε συνολικά 115 εμφανίσεις, διάστημα στο οποίο σημείωσε 18 γκολ.

Το καλοκαίρι του 2020 επέστρεψε στην αγαπημένη του Ουντινέζε. Έγινε ένας από τους σημαντικότερους παίκτες, φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και αγωνίστηκε σε 123 επίσημους αγώνες, έχοντας πετύχει 19 γκολ και 27 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο Περέιρα έχει 19 συμμετοχές και 2 γκολ με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής. Ο 33χρονος μεσοεπιθετικός με την σπουδαία καριέρα σε Serie A και Premier League ολοκλήρωσε, ως αρχηγός, την καριέρα του στην Ουντινέζε και αποτελεί στόχο της ΑΕΚ. Ο παίκτης έμεινε ελεύθερος την 1η Ιουλίου.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *