AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Χατζής: Πάει να γίνει κάτι καλό στις ακαδημίες της ΑΕΚ

Ο Νίκος Χατζής μίλησε στο WebRadio της ΕΟΚ για το νέο βήμα στην καριέρα του, να αναλάβει τα αναπτυξιακά τμήματα της ΑΕΚ Betsson BC.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Χατζή:

Για την απόφασή του να αναλάβει τα αναπτυξιακά τμήματα της ΑΕΚ: «Σίγουρα αυτό που πάει να γίνει φέτος στην ΑΕΚ είναι κάτι πολύ ωραίο. Ο κύριος που ανέλαβε πρόεδρος της ακαδημίας, ο κύριος Ζούζουλας, έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα φτιάξει δύο πολύ ωραία γήπεδα, υπερσύγχρονα, με κλιματισμό, με παρκέ μέσα, ό,τι καλύτερο μπορεί να παρουσιάσει αυτήν τη στιγμή σε γήπεδο. Μαζί και με την αρένα, όταν είναι διαθέσιμη, θα έχουμε τρία γήπεδα και να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Ο πρόεδρος με προσέγγισε, μιλήσαμε, μου έδειξε το πρότζεκτ της ακαδημίας. Πιστεύω ότι όλοι, μαζί με εμένα, θα βάλουμε το μεράκι μας για να γίνει κάτι πολύ ωραίο».

Για τη σημαντικότητα του να έχει τέτοιες εγκαταστάσεις η ΑΕΚ: «Είναι ένα απ’ τα πιο σημαντικά πράγματα οι αθλητικές εγκαταστάσεις, να έχει η ομάδα το γήπεδό της και ανά πάσα στιγμή να κανονίζει να κάνει την προπόνησή της. Είτε σε κάποιο παιδί που θέλει έξτρα προπόνηση, είτε ομαδικά, είτε όταν θα έχουμε κενό από αγωνιστικές υποχρεώσεις να οργανώσουμε ένα ωραίο τουρνουά. Τα πάντα μπορούμε να κάνουμε. Απ’ τη στιγμή που έχεις δύο ενωμένα γήπεδα μες στον ίδιο χώρο, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Έχουμε κάνει συζητήσεις για να κάνουμε πολύ ωραία πράγματα».

Για το αν αυτό μπορεί να φέρει περισσότερα παιδιά στις ακαδημίες της ομάδας: «Αυτός είναι ο σκοπός, ξέχωρα απ’ τις εγκαταστάσεις, να συνδυάσουμε και τη σωστή εκπαίδευση των παιδιών ώστε να εξελίσσονται όμορφα. Αυτό είναι ό,τι καλύτερο. Οι εγκαταστάσεις και η εκπαίδευση είναι το σημαντικότερο πράγμα στις μικρές ηλικίες. Να δουλεύεις και να “ξεπετάγεται” κάθε φορά και νέο παιδί».

Για τη σύνδεση των ακαδημιών με το ανδρικό τμήμα: «Υπάρχει απόλυτη σύνδεση με την ΚΑΕ. Ο κύριος Ζούζουλας είναι δίπλα στο πρόεδρο, έχουν συνεργαστεί, είναι ΑΕΚτζής και αγαπάει την ομάδα πάρα πολύ. Οπότε υπάρχει άμεση επικοινωνία με την ανδρική μας ομάδα. Αν ένα παιδί μπορεί να βοηθήσει την ανδρική ομάδα και να βοηθηθεί, να αξίζει να του δοθεί η ευκαιρία, γίνεται κατευθείαν. Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε παιδιά τέτοιου επιπέδου ώστε να μπορούν να πάνε κατευθείαν στην πρώτη ομάδα και να βοηθήσουν, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας, σιγά-σιγά να στήσουμε όλο αυτό το πλάνο».

Για την Εθνική Ανδρών: «Η εθνική ομάδα μάς έδειξε τον δρόμο, μας έκανε ύστερα από πολλά χρόνια να την πιστέψουμε και με το παραπάνω. Ο κόουτς Σπανούλης έδωσε άλλη “πνοή” στην ομάδα, έδειξε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν και την προσήλωση που πρέπει να έχουν τα παιδιά, εντός και εκτός γηπέδου, και αν παίξουν σωστό μπάσκετ, σε άμυνα και επίθεση. Αυτό εισπράξαμε. Πιστεύω ότι μέρα με τη μέρα, μέχρι να φτάσουν στα επίσημα, θα είναι ακόμα πιο έτοιμοι. Εγώ πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά. Έχουμε δύσκολους αντίπαλους, αλλά κι εμείς είμαστε πολύ δύσκολοι για τον αντίπαλό μας. Τα παιδιά μάς έδειξαν ότι παίζουν ωραίο μπάσκετ και είναι έτοιμα. Ακόμη και αν αποτύχουμε σε ένα σουτ ή μια λεπτομέρεια, πάλι καλό μπάσκετ θα έχουμε παίξει».