AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτό το δείγμα ήταν θετικό με κέρδος τον Ζίνι

Πιο φρέσκια σε σχέση με το πρώτο φιλικό προετοιμασίας παρουσιάστηκε η ΑΕΚ που επικράτησε της βελγικής Μπέρσχοτ με 3-0 σε ένα παιχνίδι που είχε τέσσερα ημίωρα. Οι κιτρινόμαυροι σκόραραν δύο φορές στο πρώτο μισάωρο, είχαν ένα διπλό δοκάρι και μία σπουδαία ευκαιρία. Σκόρερ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα οι Γαλανόπουλος (9′), Ζίνι (15′) και Γκολφίνος (78′).

Πολύ καλοί για την Ένωση σήμερα ήταν οι Γαλανόπουλος, Ζίνι και Χατζισαφί, ενώ καλή εικόνα είχε και ο Μάνταλος. Επόμενο φιλικό για την ΑΕΚ το Σάββατο στο προπονητικό κέντρο της Μπριζ στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Ο Αλμέιδα προτίμησε να βάλει τον Φερνάντες σε ρόλο πίσω από τον Γκαρσία, με τους Ελίασον και Ζίνι να κινούνται στις πτέρυγες. Η Μπέρσχοτ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο ματς με τον Θεοχάρη να νικά σε τετ α τετ τον Κεϊτά και να διατηρεί το 0-0. Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει και τα κατάφερε στο 6′ με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του αρχηγού, Πέτρου Μάνταλου. Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση στην έναρξη του ματς και στο 9′ κατάφερε να φθάσει στο 1-0 με τον Κώστα Γαλανόπουλο. Ο διεθνής μέσος εκμεταλλεύτηκε το γέμισμα του Χατζισαφί και με ωραίο κατέβασμα και εκτέλεση, άνοιξε το σκορ. Στο 11′ η Ένωση είδε τον Θεοχάρη να βάζει νέο «στοπ» στον Κεϊτά, με την ΑΕΚ να συνεχίζει εξαιρετικά στο δημιουργικό κομμάτι φθάνοντας στο 2ο γκολ στο 15′ με τον Ζίνι. Οι Ρότα-Γαλανόπουλος συνδυάστηκαν ωραία με την μπάλα μετά από κόντρες να φθάνει στον επιθετικό από την Ανγκόλα που δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-0. Η ΑΕΚ διατήρησε το καλό της τέμπο και στο 21′ είχε μεγάλη φάση με τους Γαλανόπουλο και Μουκουντί. Ο Γαλανόπουλος σούταρε, με με την μπάλα να κοντράρει παίρνοντας περίεργη τροχιά για να καταλήξει στην οριζόντια δοκό. Στη συνέχεια, δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά με κεφαλιά ο Μουκουντί, ο οποίος έμεινε ψηλά για να πιέσει. Οι Βέλγοι απάντησαν με δοκάρι σε σέντρα-σουτ του Μισέ, με το 2-0 να παραμένει. Μετά το 25′ ο Αλμέιδα έκανε εσωτερική αλλαγή. Πέρασε τον Φερνάντες στο «φτερό» και έβαλε τον Ζίνι πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία, με το σκορ στο πρώτο 30λεπτο να μην αλλάζει.

Οι δοκιμές του Αλμέιδα συνεχίστηκαν και στο δεύτερο μισάωρο. Ο Φερνάντες έπαιξε σε ρόλο δεύτερου επιθετικού με τον Ζίνι να μεταφέρεται αριστερά. Ο τελευταίος στο 38′ έδωσε έτοιμο γκολ στον Λιβάι, αλλά εκείνος δεν βρήκε στόχο για να ακολουθήσει μια ακόμη καλή στιγμή με τον Ζίνι, αλλά το πλασέ του έδιωξε ο Ματίγιας. Το 2-0 έμελλε να παραμείνει με την λήξη του δεύτερου 30λεπτου με την ΑΕΚ να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις και ειδικά τον Ζίνι να είναι εκ των κορυφαίων.

Με την έναρξη του τρίτου ημιώρου, ο Ματίας Αλμέιδα πέρασε στο ματς την ΑΕΚ Β. Αγγεόπουλος, Πήλιος, Κοσίδης, Χρυσόπουλος, Ραντόνια, Φοφανά, Ρουκουνάκης, Κάτσικας, Μαχαίρας, Γκολφίνος και Θεοδωρίδης. Και ήταν λογικό οι Βέλγοι να απειλήσουν πρώτοι και δη στο 67′ με τον νεαρό κίπερ, Αγγελόπουλο να λέει «όχι» διατηρώντας το μηδέν. Όλα αυτά μέχρι το 75′, διότι μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών η ΑΕΚ κατάφερε να απειλήσει με τον Κάτσικα στο 77′ για να έρθει το τρίτο γκολ λίγο αργότερα. Ο Ρουκουνάκης έκανε ωραία μπαλιά στον Θεοδωρίδη που σέρβιρε στον Γκολφίνο που τσίμπησε ωραία προ του αντίπαλου πορτιέρε, για να πλασάρει εν συνεχεία προ κενής εστίας κάνοντας το 3-0 το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος.