AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ορεξάτος και με το πόδι στο γκάζι ο Ελίασον

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Νίκλας Ελίασον στην ΑΕΚ τον έφεραν στην πόρτα της εθνικής Σουηδίας. Όχι μόνο αυτό αλλά ο μέσος του Δικεφάλου έκανε το ντεμπούτο του ξεκινώντας βασικός στο φιλικό με τη Δανία.

Μετά τα οκτώ γκολ και τις 12 ασίστ που έδωσε, στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, ο Ελίασον κέρδισε κλήση στην εθνική ομάδα της Σουηδίας. Και η τρομερή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, έδωσε στον μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ ακόμα και θέση βασικού, στο αποψινό φιλικό της Σουηδίας με την Δανία.

Ο εξτρέμ της ΑΕΚ ήταν εξαιρετικός με μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι και πολλές όμορφες ενέργειες. Πήρε φανέλα βασικού στη δεξιά πτέρυγα των Σουηδών, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ο κόουτς Γιον Νταλ Τόμασον τον έβαλε σε ρόλο δεύτερου επιθετικού.

Στο 59′ απείλησε με σουτ τον Ρένοβ που έδιωξε δύσκολα. Αγωνίστηκε για συνολικά 85 λεπτά, ενώ αρκετά μάτια ήταν στραμμένα πάνω του.

Για την ιστορία η Δανία νίκησε με 2-1 με γκολ των Χόιμπιεργκ (2) και Έρικσεν (86′). Για τη Σουηδία σκόραρε ο Ίσακ στο 9ο λεπτό.