AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι πέντε σίγουροι, συν ένας που θα απουσιάσουν από την προετοιμασία της ΑΕΚ

Πέντε ποδοσφαιριστές συν ένας είναι αυτοί που θα απουσιάζουν από την καλοκαιρινή προετοιμασία της ΑΕΚ. Οι τέσσερις έχουν υποχρεώσεις για το Euro 2024 και οι δύο για το Copa America.

Συγκεκριμένα, ο Ντομαγκόι Βίντα με την Κροατία, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς με τη Σερβία, ο Ντάμιαν Σιμάνσκι με την Πολωνία και ο Στίβεν Τσούμπερ με την Ελβετία θα βρίσκονται στο Euro, ο Ορμπελίν Πινέδα θα είναι με το Μεξικό στο Copa America, ενώ εκεί, εφόσον θα έχει προχωρήσει η αγορά του, θα είναι και ο Αλεξάντερ Κάλενς με το Περού.

Τσούμπερ: Έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις ως τις 23 Ιουνίου όταν και ολοκληρώνονται τα παιχνίδια της Ελβετίας στον όμιλο που συμμετέχει στο Euro με Γερμανία, Σκωτία και Ουγγαρία.

Βίντα: Έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις με την Κροατία ως τις 24 Ιουνίου τουλάχιστον θα έχει τα ματς με Ισπανία, Ιταλία και Αλβανία.

Γκατσίνοβιτς: Έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις με τη Σερβία ως τις 25 Ιουνίου μίνιμουμ θα έχει ματς με Σλοβενία, Δανία και Αγγλία.

Σιμάνσκι: Έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις με την Πολωνία θα έχει υποχρεώσεις απέναντι σε Ολλανδία, Αυστρία και Γαλλία κι αυτός σίγουρα ως τις 25 Ιουνίου.

Αυτό σημαίνει πως οι παραπάνω τέσσερις παίκτες δεν θα ακολουθήσουν την αποστολή της ΑΕΚ για την Ολλανδία στις 23 Ιουνίου, ενώ το πότε θα ενσωματωθούν στην προετοιμασία της ομάδας θα εξαρτηθεί από το πόσο θα προχωρήσουν οι Εθνικές τους στη διοργάνωση και από το πόσες μέρες άδεια θα πάρουν μετά το Euro. Δεδομένα ο Ματίας Αλμέιδα δεν θα τους έχει μαζί του με την αναχώρηση για τις Κάτω Χώρες, όπου η Ένωση σε Άλκμααρ και Μπουργκ-Χαάμστεντ θα παραμείνει μέχρι τις 11 Ιουλίου.

Χωρίς Πινέδα και… Κάλενς

Πέραν των παραπάνω τεσσάρων ποδοσφαιριστών, ο Ματίας Αλμέιδα δεν θα έχει στη διάθεσή τους και τον Ορμπελίν Πινέδα, ο οποίος θα βρίσκεται με την εθνική Μεξικό τουλάχιστον ως τις 30 Ιουνίου αντιμετωπίζοντας Εκουαδόρ, Βενεζουέλα και Τζαμάικα για το Copa America. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι είναι εκ των φαβορί στον όμιλο, πρόκειται να έχει υποχρεώσεις στις 4 ή 5 Ιουλίου για τα προημιτελικά και βλέπουμε…

Φυσικά υπάρχει και ο Κάλενς. Η υπόθεση παραμονής ή όχι του ίδιου στην ΑΕΚ να μην έχει ξεκαθαρίσει. Αν παραμείνει στα κιτρινόμαυρα τότε η Ένωση θα τον στερηθεί μιας και το Περού έχει υποχρεώσεις ως τις 29 Ιουνίου με αντιπάλους την Αργεντινή, τη Χιλή και τον Καναδά και έπειτα εφόσον η Εθνική του ομάδα προκριθεί στα προημιτελικά, τότε θα έχει παιχνίδι είτε στις 4 είτε στις 5 Ιουλίου.