AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κυριακίδης: Ανοίξαμε τις πόρτες σε ακαδημίες, γονείς και παιδιά – Η καλύτερη ανταμοιβή το χαμόγελό τους

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ολοκλήρωση του 1ου Fair Play Cup, με διοργανώτρια την Ακαδημία της ΑΕΚ και με τη συμμετοχή ομάδων Κ14 και Κ12 από όλη την Ελλάδα, ο Αθλητικός Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Ηλίας Κυριακίδης αναφέρθηκε στο τουρνουά και ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συντέλεσαν, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στην επιτυχή πραγματοποίηση αυτού του σπουδαίου εγχειρήματος.

Ο κ. Κυριακίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το 1ο Fair Play Cup είχε στόχο να ανοίξουμε τις πόρτες μας σε ακαδημίες, σε γονείς και κυρίως σε παιδιά να βιώσουν μια τέτοια εμπειρία. Δεν περιοριστήκσμε, όμως, μόνο στην αγωνιστική δραστηριότητα, αλλά προσφέραμε και μαθήματα μέσα από όλη τη διαδικασία και από τον τρόπο της προσέγγισής μας προς αυτούς. Μαθήματα σε σχέση με τη φιλοσοφία μας και τις πανανθρώπινες αξίες που και η ΑΕΚ πρεσβεύει εδώ και έναν αιώνα. Ήταν, βεβαίως, επωφελές και για την Ακαδημία μας που είχε την ευκαιρία να δει κάποια παιδιά που στο μέλλον θα μπορούσαν να ενταχθούν στα τμήματά μας».

Και συμπληρώνει ο κ. Κυριακίδης: «Το τουρνουά αυτό ήταν ένα ακόμα αποτέλεσμα της στρατηγικής απόφασης της ΠΑΕ ΑΕΚ για ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ακαδημίας μας. Ήταν ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα συνεργασιών, συνεργειών, καινοτομιών που μας έχουν χαρακτηρίσει. Ως παραδείγματα αναφέρω τη συμμετοχή μας σε προγράμματα της UEFA, όπως το Welcome Through Football, ή την οργάνωση δικών μας προγραμμάτων, όπως το «Ενωσις» σε συνεργασία με το Δίκτυό μας. Πραγματικά, όλα αυτά που μας εξέφρασαν οι άνθρωποι που βίωσαν την εμπειρία αυτού του τριημέρου ήταν συγκλονιστικά και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε έτσι».

Σε ό,τι αφορά την ανταπόκριση του προσωπικού στις ανάγκες της διοργάνωσης, ο Αθλητικός Διευθυντής της Ακαδημίας τόνισε: «Ήταν μία άρτια διοργάνωση που δεν θα ερχόταν σε πέρας χωρίς τον επαγγελματισμό, την αφοσίωση, το μεράκι και την αυταπάρνηση όλου του προσωπικού της Ακαδημίας. Δεν είναι κάτι απλό να περνάς όλη σου τη μέρα, από το πρώτο φως του ήλιου μέχρι το βράδυ, και να δίνεις και τον καλύτερο εαυτό σου. Ένα ειλικρινες ευχαριστώ προς όλους τους συναδέλφους και φυσικά προς τους συμμετέχοντες για την κατανόηση του χαρακτήρα του τουρνουά. Το χαμόγελο των παιδιών ήταν η καλύτερη ανταμοιβή μας».