ΣΚΕΨΕΙΣ

Έξυπνος, εξωστρεφής και σφάζει με το βαμβάκι, αυτός είναι ο Μάριος Ηλιόπουλος

Πολλά θα γραφτούν και θα ειπωθούν μετά την πρώτη συνέντευξη τύπου του Μάριου Ηλιόπουλου. Πολλά θα είναι τα συναισθήματα που βγήκαν. Όπως και τα συμπεράσματα. Τα δικά μου είναι αρκετά αλλά θα σταθώ σε τρία. Αυτά που άκουσα από το νέο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΚ κατάλαβα πως πρόκειται για έναν άνθρωπο έξυπνο, εξωστρεφή που σφάζει με το βαμβάκι.

Κι εξηγούμε… Στην αρχή της ομιλίας του χρησιμοποίησε τη λέξη αγάπη και πως η ΑΕΚ είναι η ψυχή των Ελλήνων. Χτύπησε δηλαδή κατευθείαν στην καρδιά κάθε σπίτι Ενωσίτη. Ανέλυσε το πως βλέπει εκείνος τον σύλλογο μέσα από τα μάτια του. Είπε πως είναι ένας άνθρωπος που βάζει στόχους, ονειρεύεται και το όνειρό του από μικρό παιδί ήταν να πάρει την ΑΕΚ κι έγινε πραγματικότητα! Φανταστείτε αν έχει κι άλλα όνειρα – που έχει – τι θα δούμε… Κάτι καλό ξημέρωσε για την αγαπημένη μας ΑΕΚ.

Έπειτα αναφέρθηκε στο όραμά του. Απλός, λιτός και κατανοητός. “Το όραμα μου δεν μπορεί να μην είναι τίποτα άλλο από το να κατακτούμε τίτλους, να είμαστε πρωταγωνιστές. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τα λόγια του έδειξε πως θα είναι προστάτης της ΑΕΚ. Θέλω να πω στον κόσμο πως με ψυχραιμία, θα γίνει αυτό που πρέπει”. Δηλαδή θα προσφέρει ασφάλεια στην ομάδα σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν που είχε.

Στάθηκε στις ακαδημίες της ΑΕΚ. Στόχος του είναι να μπορέσει να δει όσα περισσότερα ελληνόπουλα γίνεται στην αρχική 11άδα της ομάδας. Θέλει να αξιοποιήσει τα ταλέντα που υπάρχουν. Και πιστέψτε με στην Ελλάδα υπάρχουν ταλέντα. Υπάρχουν παιδιά από μικρή ηλικία που αν ακολουθήσουν το σωστό δρόμο, πέσουν στα κατάλληλα χέρια και δουλευτούν θα αφήσουν εποχή. Αυτό λείπει από τον Έλληνα. Εγώ θα πω σε αυτό το σημείο φέρτε τα παιδιά σας στην ΑΕΚ. Και που ξέρετε, αύριο μεθαύριο μπορεί να τα καμαρώνετε στην πρώτη ομάδα.

Παράλληλα ο Μάριος Ηλιόπουλος έδειξε ανοιχτός στα πάντα. Που φάνηκε αυτό; Στο μοντέλο διοίκησης που θέλει να ακολουθήσει λέγοντας: “Θα διοικώ εγώ, όμως θα ακούω τα επιχειρήματα όλων. Αυτά που θα είναι στοιχειοθετημένα. Και να είστε σίγουροι ότι αν με πείσουν, θα γυρίσω 180 μοίρες. Έχει γίνει πολύ σπάνια, αν χρειαστεί θα το κάνω”.

Έδωσε τα κλειδιά του μεταγραφικού σχεδιασμού στον Ματίας Αλμέιδα αποθεώνοντάς τον και κάνοντας γνωστό πως εδώ και μήνες γνωρίζονται κι έχουν μια άψογη συνεργασία. Δεν σας κρύβω ότι το ήξερα πως από την πρώτη στιγμή αλλά κάποια πράγματα καλό είναι να μην δημοσιεύονται. Προτίμησε να το κάνει ορθά ο κ. Ηλιόπουλος. Ο προπονητής της ΑΕΚ ήταν ενήμερος για τον κ. Ηλιόπουλο. Αρχικά τον είχε γνωρίσει ως συνεργάτη του Δημήτρη Μελισσανίδη κι έπειτα οι σχέσεις τους έγιναν ακόμα πιο ζεστές όταν έμαθε πως αναλαμβάνει τα ηνία του κλαμπ. Άλλωστε υπάρχει αγάπη και αλληλοσεβασμός μεταξύ τους. Μα πάνω απ’ όλα εμπιστοσύνη και ενότητα. Μια γροθιά λοιπόν θα προχωρήσουν για την ΑΕΚ της νέας σελίδας οι Μάριος Ηλιόπουλος και Ματίας Αλμέιδα.

Ακόμα ο κ. Ηλιόπουλος άφησε την πόρτα ανοιχτή σε όποιον θέλει να τον συναντήσει. Ήδη ακούγεται έντονα – νομίζω το είπε και ο ίδιος αν δεν κάνω λάθος σε μία πρότασή του – πως την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με όλους τους συνδέσμους και της ΑΕΚ και όχι κάποιους. Θέλει δηλαδή να τους βάλει όλους στο ίδιο επίπεδο και να μην υπάρχουν διακρίσεις. Να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να προασπίσουν τα συμφέροντα της ΑΕΚ.

Έσφαξε με το βαμβάκι την κυβέρνηση, τον Μαρινάκη και τον Γκαγκάτση, ενώ για τον Μπέο δεν είπε πολλά. Για την κυβέρνηση είπε πως ναι μεν είναι μια καλή κυβέρνηση, αλλά δεν βοηθάει καθόλου τους φτωχούς. Εξήγησε τη σχέση του με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός με χρονική σειρά. “Στη ζωή όταν δεν είσαι ειλικρινής τα βρίσκεις μπροστά σου. Εγώ δεν θέλω ποτέ να κατηγορηθώ πως λέω ψέματα ή ιστορίες για αγρίους. Επειδή αυτό δεν το είπατε στην αρχή η πραγματικότητα είναι η εξής. Ήταν στενότατος φίλος μου πριν από 35-40 χρόνια. Πριν 20 χρόνια κουμπάρος μου. Τα τελευταία 18-20 χρόνια έχουμε διαφορετικές πορείες. Μπορεί να βρεθούμε 1-2 φορές το χρόνο σε χώρους που μαζεύονται πλοιοκτήτες. Ο αδερφός μου ο Αντώνης υποστηρίζει τον Ολυμπιακό. Εδώ γεννιούνται δίδυμα με διαφορετικές απόψεις. Αυτός είναι Ολυμπιακός και εγώ ΑΕΚ”, ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του και πρόσθεσε πως “Δεν έχω κακές σχέσεις. Στα πλαίσια που λέτε εσείς εγώ του έδωσα συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Conference από τον Ολυμπιακό αυτός δεν μου έδωσε συγχαρητήρια που πήρα τα ηνία της ΑΕΚ”. Όσον αφορά τον Γκαγκάτση ξεκαθάρισε πως πρώτα πρέπει να δούμε έργα και πράξεις και μετά θα πάρουμε την απόφαση ως ΑΕΚ την κατάλληλη στιγμή αλλά “δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το σπρώξιμο του Αλμέιδα και την συμπεριφορά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ”.

Τέλος και πιο σημαντικό όλων; Η ΑΕΚ πλέον έχει φωνή και άνθρωπο που δεν του αρέσει να κάθεται σε μια καρέκλα αλλά να είναι πρωταγωνιστής. Μα πάνω απ’ όλα να εμπνέει ασφάλεια για τον σύλλογο. Και ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει αυτά τα στοιχεία. Από το 1991 που ξεκίνησε να πολεμήσει ένα καρτέλ και βγήκε νικητής μέχρι και σήμερα. Τώρα ήρθε η σειρά να πολεμήσει αυτό το σάπιο σύστημα γύρω από το ποδόσφαιρο με τις δήθεν συμμαχίες. “Αφού λοιπόν με αποκάλεσε προστάτη (ο Δημήτρης Μελισσανίδης), έχω δύο θέματα. Το ένα είναι ότι πρέπει να αξιοποιήσω και να υπερασπιστώ αυτό που είπε για μένα και δεύτερον να το δείξω σε πράξη διότι πράγματι η ΑΕΚ έχει φάει τρικλοποδιές, τις οποίες όμως μερικές φορές όποιος ανοίγει τον λάκκο -εάν το χειριστείς έξυπνα- έχει μεγάλες πιθανότητες να πέσει ο ίδιος μέσα”.

Βάλτε λοιπόν ζώνη ασφαλείας γιατί θα δούμε μια ΑΕΚ που η Ευρωπαίοι θα παραμιλάνε και θα τρίβουν τα μάτια τους…