ΣΚΕΨΕΙΣ

Απολογισμός με προπαγάνδα

Με γλώσσα και… πένα από τον παλιό “Φίλαθλο” ο Στήβεν Αβραμίδης γράφει για τους δημοσιογράφους κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.

Είμαστε όλοι σε αναμονή της πρώτης επαφής με το νέο ιδιοκτήτη. Είναι αλήθεια ότι την περίμενα πιο γρήγορα. Όχι να κάνει παρουσίαση νέων παικτών, αφού κανείς δεν ξέρει αν οι νέοι θα ταιριάξουν με τα χνώτα μας ή αν έχουν κέφι για μπάλα. Απλά να μας παρουσιάσει τον εαυτό του, να μας περιγράψει τον στόχο του. Να βάλει την θεωρία και να δούμε την πράξη. Εν αναμονή λοιπόν, ας κάνουμε κι έναν απολογισμό για όσα περάσαμε.

Κυρίως περάσαμε μια προπαγάνδα. Μια “εσωτερική ” προπαγάνδα που γίνεται στην ΑΕΚ. Οφείλω να πω ότι αιφνιδιάσθηκα από τον χαρακτηρισμό ” εσωτερική “. Δεν ξέρω τι σημαίνει. Πώς μπορεί κάτι που στόχο έχει να παρασύρει σε λάθος συμπεράσματα την κοινή γνώμη, νάναι εσωτερική; Εκτός αν δεν μιλούν για την προπαγάνδα των αντιπάλων μας που γίνεται εις βάρος μας, αλλά γι’ αυτήν που τρώνε οι ίδιοι οι οπαδοί μας. Και που ασκείται φυσικά από τους δικούς μας ρεπόρτερ.

Για να μην απογοητευτούμε και να ξαναγοράσουμε διαρκείας. Να πιστέψουμε ότι πράγματι είμαστε η καλύτερη ομάδα κι ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουν και πολλά. Δηλαδή πόση προπαγάνδα πρέπει να φάμε στη μάπα μέχρι να μετρήσει χρήματα ο προηγούμενος και μέχρι να ανοίξει το στόμα του ο επόμενος; Πόσο πρέπει να μείνουμε τυφλοί μπροστά σε όλο αυτό που είδαμε;

22 πόντοι χαμένοι σε παιχνίδια που προηγηθήκαμε. Γκέλες με Κηφισιά, Σέρρες, Αγρίνιο. Πόση αδικία έφαγαν παίκτες σαν τον Πήλιο, τον Λιούμπισιτς, τον Πόνσε, τον Βαν Φέερτ, τον Μήτογλου. Ακόμα κι αυτός ο Άμραμπαντ που προοριζόταν για απλός game changer αλλά κατέληξε βασικός. Πού μπαίνει ακριβώς το τέλος και πού το έλεος;

Δεν χρειάζεται η μπούρδα για την καλύτερη ομάδα. Δεύτερη τερμάτισε στην κανονική περίοδο και δεύτερη τερμάτισε μετά τα μπαράζ. Έφαγε διπλάσια γκολ σε σχέση με πέρσι. Τελείωσε με πέντε ολόκληρους βαθμούς συγκομιδή λιγότερους από πέρσι, στον δεύτερο χρόνο του δήθεν τριετούς project. Αν μετρήσω προσωπικά λάθη, ούτε κι εγώ ξέρω σε τι νούμερο θα φτάσω. Τα προσωπικά λάθη δεν οφείλονται στην πνευματική προετοιμασία ή στην προπόνηση που κάνει ο δήθεν καλύτερος προπονητής; Και δηλαδή η άλλη ομάδα, που έβαλε συνολικά περισσότερα γκολ από εμάς, αλλά και που έφαγε λιγότερα, και που τερμάτισε δυό φορές πιο πάνω από εμάς, ήταν χειρότερη ομάδα από εμάς;

Μας έχουν τρελάνει στην πληρωμένη υποκειμενική αντικειμενικότητα. Αντί να ξεστραβώσουν και να μάθουν και λίγη μπάλα, και κυρίως να μην υποτιμούν τις επιτυχίες του οποιουδήποτε αντίπαλου, κι ειδικά όταν δεν έχουν διαιτητικά ” σφάλματα “. Θα μου πεις ότι αν γράψεις αλήθεια, μπορεί και να μην σε προτείνουν για κάποια θέση ή να μην πέσει το μπαγιόκο. Μου είναι αδιάφορο για ποιο λόγο έγινες δημοσιογράφος. Πάντως αν έγινες για να κάνεις το μαύρο άσπρο, είσαι επικίνδυνος. Χώρια που εκτίθεσαι κανονικότατα όταν η καλύτερη ομάδα με τις δυο ισάξιες ενδεκάδες, χρειάζεται για πλάκα έξι με επτά μεταγραφές, ενώ τώρα θέλουμε κι άλλη μία αφού δεν λογιζόταν η πώληση του Πόνσε. Δηλαδή αν είχες γράψει ότι δεν ήμασταν η καλύτερη ομάδα, πόσες μεταγραφές θα χρειαζόμασταν; Εκτός αν αυτό υπονοείται από την γραφή για ” αναβάθμιση του ρόστερ “.

Φύγανε τρεις επιθετικοί και μιλάς για αναβάθμιση; Εγώ μιλάω για απλή αναπλήρωση σε πρώτη φάση. Δεν υπάρχει αναβάθμιση όταν αποχωρεί κάποιος. Και ισχύει για όλες τις θέσεις, όπως και για το προπονητικό τημ. Για να μιλάμε απλά ελληνικά.

Η ανάρτηση έγινε στην ιστοσελίδα dailytripes.gr