AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

20minuten: Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον Σμιντ της Βασιλείας

Μία από τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που βρίσκεται στη λίστα της ΑΕΚ είναι ο Ντομινίκ Σμιντ. Ο 26χρονος αριστερός μπακ της Βασιλείας ενδιαφέρει την Ένωση όπως επιβεβαιώνει η ελβετική εφημερίδα «20minuten».

Όπως σημειώνουν: «λέγεται πως έχουν γίνει, ήδη, συζητήσεις» και επισημαίνεται πως «σύμφωνα με πληροφορίες της “20 Minuten” δεν προκαλείται καμία έκπληξη, ο σύλλογος του Στίβεν Τσούμπερ ενδιαφέρθηκε για τον παίκτη της Βασιλείας τον χειμώνα».

Γεννημένος στις 10 Μαρτίου 1998, ο Ελβετός αμυντικός είχε 41 συμμετοχές – 2 γκολ – 9 ασίστ με την Βασιλεία την σεζόν 2023-24.

Ο Σμιντ αγωνίστηκε στην Γκρασχόπερς και στη Λωζάνη, ενώ το συμβόλαιό του με την Βασιλεία ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2026. Πρόκειται για έναν πολυσύνθετο παίκτη που εκτός από το αριστερό άκρο της άμυνας, έχει τη δυνατότητα να παίζει και σε άλλους ρόλους, έχοντας αγωνιστεί στην καριέρα του ως αριστερός εσωτερικός μέσος, αμυντικό χαφ, «οκτάρι», «δεκάρι», δεξιός εσωτερικός μέσος.

Μπορεί η Βασιλεία να έμεινε νωρίς εκτός τίτλου όμως ο Σμιντ κατάφερε να διακριθεί και να κερδίσει μια θέση στην κορυφαία 11άδα του ελβετικού πρωταθλήματος.

Παράλληλα τα ΜΜΕ της Ελβετίας αναφέρουν πως «εντυπωσίασε με τις μεγάλες του διαδρομές και τις ακριβείς σέντρες του».

Σύμφωνα με την στατιστική στα 2865 λεπτά συμμετοχής του κέρδισε 149 μονομαχίες κι έκανε 1.233 επιτυχημένες πάσες και κατά κοινή ομολογία υπήρξε ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης της Βασιλείας.