AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έξι παικταράδες, ανανέωση και διόρθωση – αναθεώρηση στον Αλμέιδα

Έχουν ειπωθεί τόσα και τόσα από ρεπόρτερ της ΑΕΚ. Το ρεζουμέ είναι ότι η ΑΕΚ αυτοκτονησε και έχασε το πιο εύκολο πρωτάθλημα της ιστορίας της! Ένα βαθμό έψαχνε στα τελευταία ματς και έχασε πάνω από 20 με σκορ 2-0 και 1-0 υπέρ της. Τέλος, πάμε παρακάτω γιατί δεν είναι καλό να αναμασάς την ίδια καραμέλα.

Η ΑΕΚ θέλει επτά ενδεκαδάτους παίκτες. Έναν τερματοφύλακα επιπέδου Σορεντίνο, 2 μπακ, δεξί και αριστερό, ένα στόπερ, έναν αντιΑραούχο, έναν αντιΆμραμπατ και ένα χαφ καλύτερο από Σιμάνσκι – Γιόνσον πιο δημιουργικό.

Θεωρώ ότι Άμπραμπατ, Αραούχο, Κάλενς, Σιντιμπέ, Αθανασιάδης, Στάνκοβιτς, Χατζησαφί, αγωνιστικά και ηλικιακά τελείωσαν, πρέπει να φύγουν και να έρθουν άλλοι! Τους ευχαριστούμε αλλά το ποτάμι πάει μπροστά και η ομάδα θέλει σοβαρή ανανέωση. Να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας με καλές μεταγραφές και να πάρουμε παίκτες αξίας όπως ο Λιούμπισιτς, ο Πινέδα, ο Πόνσε, ο Βίντα.

Οι Τσούμπερ, Μάνταλος, Φερνάντες, Πήλιος, Ρότα, Μήτογλου έχουν να δώσουν ακόμα.

Βασικός μας κορμός οι Βίντα, Πινέδα, Λιούμπισιτς, Ελίασον, Πόνσε, Γκαρσία, Γιόνσον και τέσσερις πρωτοκλασσάτες μεταγραφές και δύο πάγκο πολύ καλούς.

Το δεύτερο θέμα που πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα είναι ο Αλμέιδα. Σέβομαι τον άνθρωπο πάντα και η διοίκηση αποφάσισε να του δώσει και φέτος τα κλειδιά αλλά σαφώς με μεγαλύτερες απαιτήσεις αλλά και μεγαλύτερη κριτική στην τρίτη του σεζόν. Η ΑΕΚ πάει πάντα για πρωτάθλημα ακόμα και εάν τη φανέλα τη φοράνε πρόσκοποι. Αυτή είναι η φύση της, έτσι τη μάθαμε εμείς, έτσι και τα νέα παιδιά! Ότι διεκδίκησε για δεύτερη χρονιά κατά τα λεγόμενα του Αργεντίνου είναι πολύ καλή εξέλιξη είναι έκφραση άστοχη.

Η ΑΕΚ της “Αγιά Σοφιάς” με ισχυρή διοίκηση, προπονητικά κέντρα, πολύ καλό υλικό και τον καλύτερο λαό, όταν δεν παίρνει το πρωτάθλημα είναι αποτυχία.

Προπονητική ο Αλμέιδα από την αύρα του νταμπλ είχε μεγάλη στήριξη αλλά αυτά που είδαμε φέτος σε κοουτσάρισμα, φυσική κατάσταση παικτών, τραυματίες και δικαιολογίες ότι κάνουμε ατομικά λάθη δεν ευσταθούν. Ο ίδιος πρέπει να δει γιατί οι παίκτες κλάταραν με μια διοργάνωση μετά τον Δεκέμβριο, γιατί δεν δείχνει αναπροσαρμογές συστημάτων από 4-2-3-1 σε 4-3-3 ή 3-4-3 ανάλογα του σκορ, γιατί κάνει πάντα αλλαγές στα πρόσωπα αλλά ποτέ σε ρόλους και σε συστήματα, και γιατί ο ίδιος δεν ενέπνευσε ψυχολογικά τους παίκτες να παίζουν σαν πεινασμένοι και όχι σαν χορτασμένοι μετά από ένα νταμπλ μετά από τόσα πολλά χρόνια.

Σεβόμαστε τον Αργεντίνο αλλά η χρονιά που έρχεται και με αυτό το σοκ το φετινό απαιτεί εξέλιξη από τον ίδιο σε θέματα που δεν περιμέναμε ότι θα βλέπαμε κενά αλλά κυρίως να βρει αυτό το κίνητρο να μεταλαμπαδεύσει όλο το ποδοσφαιρικό team σε μια πύρινη γροθιά!

Θεωρώ ότι και στο θέμα της προώθησης κάποιων Ελλήνων παικτών όπως ο Πήλιος η εξέλιξη του Χρυσόπουλου που δεν είδαμε ποτέ είναι και αυτό θέμα που τόσο ο ίδιος όσο και η φιλοσοφία του club πρέπει να αλλάξει.

Δεν γίνεται οι ανταγωνιστές σου να έχουν ελληνικό στοιχείο μέσα στην 11άδα και η ΑΕΚ να αναζητά αυτό στην ανασκόπηση του παρελθόντος!

Μόνο ΑΕΚ… Συνεχίζουμε.!

2 thoughts on “Έξι παικταράδες, ανανέωση και διόρθωση – αναθεώρηση στον Αλμέιδα

  • Γαυροποιημένο άρθρο!
    Αποτυχία αν δεν πάρεις πρωτάθλημα? Το ακούσαμε κι αυτό!
    Καλά σας λένε πολλοί ΑΕΚτζηδες οτι είστε ΑΡΔ ανεξάρτητα για ποιο αφεντικό δουλεύετε. Τελικά ΑΕΔ είστε.
    Σε παραπέμπω στα λόγια του Αντετοκούνμπο για τις επιτυχίες και αποτυχίες στον αθλητισμό.
    Κρίνεις εσύ τον Αλμέιδα,, ποιος είσαι εσύ που τον κρίνεις? Οπου φυσάει ο άνεμος είσαι, αν αύριο πάρει πρωτάθλημα θα τον αποθεώνεις και μεθαύριο θα τον θάβεις.
    ΑΡΔ είσαι και σίγουρα όχι ΑΕΚτζης!
    Ντροπή!

  • Pingback: Το άρθρο του Κώστα Λαδιά το είδαμε σε… πρωτοσέλιδο εφημερίδας – AEK24HOURS

Comments are closed.