ΣΚΕΨΕΙΣ

Ζήτω η ΑΕΚ, ζήτω η πρωταθλήτρια 2023

Σήμερα να μιλήσουμε για μπάλα; Ξέρω κι εγώ; Να λέμε για το παιχνίδι ενώ υπάρχει μια γιορτή; Μια γιορτή που έχει ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα; Μην κοιτάς που κάποιοι την πήραν πρέφα καθώς έφτανε η Κυριακή. Η γιορτή έχει ξεκινήσει πολύ καιρό πριν. Από την ώρα που τα έφτυσε η φαλακρή αδερφή. Που είδε μπόλικα : Από Μαξίμου μέχρι Φιλαδέλφεια. Έτσι πάει η δουλειά : Στο τέλος όλοι στρατεύονται πίσω από τον νικητή. Ποιός είναι πολιτικά; Τι θα γίνει;

Μα μας νοιάζει αυτό; Έχουμε πιο σοβαρά θέματα σε αυτό το οικόπεδο που είναι της Αμερικής, άρα ό,τι και να βγει θα είναι μόνο για την αισθητική μας. Η οποία είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, λόγω Αλμέιδα. Που κατέβασε και σήμερα την ομάδα, με δυό αμυντικά χαφ. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που αυτοτρολάρονται. Και που σου δείχνουν με τον τρόπο τους ότι κατανοούν τα λάθη τους.

Λάθη; Το σταθερό σχήμα μας κατέβηκε στην αρχή κι έβαλε δυο γκολ στον αντίπαλο, παίζοντας μέσα σε βάτο. Μια καιόμενη βάτος ήταν το γήπεδο. Δικαίως θα πω. Γιορτή ήταν σήμερα. Θα μπορούσες να ελέγξεις κάτι; Εδώ δεν έλεγξες όταν έπρεπε. Σήμερα θα το έκανες; Που και στα επίσημα, ανεξέλεγκτα ήταν όλοι και όλα. Πόσα καπνογόνα δεν άναψαν στην 31; Πόσους υπεράριθμους δεν είχαμε στην 31 και την 33…Σκέψου στα πέταλα.

Ήταν πολύ καλό το πρώτο μέρος. Πρεσάρισμα, τρέξιμο κι αποφασιστικότητα. Τα πάντα δούλευαν ρολόι κι είδαμε καλό ρυθμό και καλό θέαμα. Δεν ήρθε να χαλάσει κάτι ο Βόλος μεν αλλά ο Αλμέιδα, είχε την ομάδα όπως έπρεπε. Τα δυό αμυντικά χαφ κατάπιαν το κέντρο και όπως μπορούσε η ομάδα πάταγε στην αντίπαλη περιοχή κι έβγαζε τελικές και γκολ. Πίσω δεν υπήρξε ούτε μία απειλή.

Το πάρτυ ήταν συνεχόμενο. Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος και σχεδόν είχαμε μαντέψει τις αλλαγές. Να βγουν έξω στυλοβάτες και να χειροκροτηθούν. Κύρια ο Τσούμπερ – να ξαναπώ σαν αυτομαστίγωμα ότι έκανα λάθος – ο Γκατσίνοβιτς και ο Μουκουντί. Και η ομάδα να συνεχίσει με δυό εξάρια αλλά και μεν δημιουργικούς μέσα. Μαγεία. Η γιορτή συνεχιζόταν κι άλλα δυό γκολ είδαμε. Στο τρίτο μιλάμε ότι χάθηκε η μπάλα. Αλλά κριτική δεν μπορεί να γίνει. Για να είμαστε σοβαροί.

Μόνο γενικότητες. Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα σε όλο το πρωτάθλημα. Ακόμα κι όταν η αλογοτροφή ήταν μπροστά. Σκόρπαγε θέαμα και μίλαγε στην μπάλα και στο ποδόσφαιρο. Το είδαμε και σήμερα. Όχι στο γήπεδο μας. Στην λεωφόρο, εκεί που αισθάνονται κάποιοι γραφικοί αδικημένοι. Ούτε σήμερα δεν κέρδισαν. Είχαν αδειάσει ψυχολογικά θα πει κάποιος. Αλήθεια; Αν είσαι αδικημένος, ξεάγχωτα κάνεις μία νίκη, αν μπορείς. Δεν μπορείς μαλάκα παναθηναϊκέ. Διότι σήμερα δεν πήρες πέναλτυ στο 93.

Και η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια καθαρή σε δεκάδες τομείς. Με κυριότερο την ματιά μας, για όσους ξέρουν μπάλα. Μετά έρχεται η καρδιά μας και μετά όλα τα άλλα, που χτίζουν: Την βάση για αύριο. Που με πέντε προσθήκες μίνιμουμ, μιλάμε για περίπατο στην Ελλάδα. Εδώ που θα γελάσουμε με τους αντιπάλους μας. Που θα πάρουν τα όπλα οι αδερφές και οι χάπιες. Σκέψου ότι ο κουμπάρος της αδερφής του Κούλη αλλά κι η ιδιοκτήτρια του καναλιού που παίζει τον Κούλη, θα κατηγορήσουν τον Κούλη. Αφήστε τους να γελοιοποιηθούν.

Και πλέον πάμε πολύ δυνατά, στο πάρτυ μας. Παραλίγο να αμαυρωθεί από τον τίποτα – χαρακτηρίσθηκε προβοκάτορας , με τίποτα δεν ήταν – με την φωτοβολίδα ευθείας βολής. Αν φύγω από αυτό, ήταν ΑΕΚ χαράς μέσα κι έξω από το γήπεδο. Τραγούδι, μεγαλεία, πυροτεχνήματα κι αγκαλιές. Ένα γήπεδο φωτεινό, ζωντανό που παλλόταν κι έβγαζε ενέργεια και συναίσθημα. Σαν να χόρευε η ιστορία, σαν να χόρευαν εκείνοι που είχαν φτιάξει το παλιό γήπεδο. Ναι, κάπως έτσι το έβλεπα όλο αυτό το σκηνικό της πανδαισίας.

ΤΗΣ ΑΕΚ. ΤΗΣ ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ. ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ ΑΕΤΟΥ ΜΑΣ. ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΣΣΑΣ ΜΑΣ.

ΤΗΣ ΑΕΚ ΤΟΥ ΑΛΜΕΙΔΑ. ΠΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΣΟ ΕΜΠΛΕΞΕ Η ΜΟΥΡΛΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΜΟΝΗ…ΤΙ ΜΑΓΙΚΟ ΉΤΑΝ ΑΥΤΟ, που θυμίζει την αρχή του Μπάγιεβιτς αλλά δεν πρόκειται να είναι ίδιο το μέλλον. Για δυό λόγους : Πρώτον διότι ο tiger δεν διώκεται κι έχει κι άλλες καύλες και δεύτερον διότι ο Αργεντίνος δεν είναι παραδόπιστος. Αλήθεια σήμερα τον Μπάγιεβιτς δεν τον είχαν καλέσει;

ΖΗΤΩ Η ΑΕΚ. ΖΗΤΩ Η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ 2023

Υγ. Συγκρατημένοι είμαστε διότι θέλουμε νταμπλ.