ΣΚΕΨΕΙΣ

Εγώ σ’ αγάπησα εδώ

Έμειναν πέντε συν μία ακόμα μέρες για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί ένα ακόμα δίκαιο και καθαρό πρωτάθλημα στην ιστορία μας! Το 13ο και το πιο γλυκό γιατί η ΑΕΚ τα έβαλε με όλους και με όλα. Έσπασε τις συμμαχίες, τις “λυκοφιλίες”, κέρδισε ακόμα και τα rapid test και στέφεται πρωταθλήτρια Ελλάδος 2023!

Εγώ πάλι χάθηκα στα στενά της Φιλαδέλφειας. Κατηφορίζοντας από τη Νέα Ιωνία οι κόρνες από τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια ηχούσαν στα αυτιά μου. Κι όσο πλησίαζα στη γη της επαγγελίας τη Νέα Φιλαδέλφεια μας όλα γινόντουσαν πιο μαγικά. Ο χτύπος της καρδιάς μου πιο έντονος. Και σ’ αγαπώ, ΑΕΚάρα σ’ αγαπώ… Τα συνθήματα δονούν την καρδιά μου. Μικροί και μεγάλοι έχουν γίνει ένα μπροστά από τον ατσάλινο αετό. Εκεί στο δικό μας πλατειάκι. Το πάρτι όμως δεν είχε στηθεί μόνο εκεί!

ΑΕΚ είσαι! Πάρτι είχε σε κάθε γωνιά του κόσμου. Ακόμα και οι πιο άπιστοι – πίστεψαν. Το καλύτερο, το πιο ελκυστικό και παραγωγικό ποδόσφαιρο της ΑΕΚ κέρδισε. Το πρωτάθλημα δεν γινόταν να μην έρθει στο σπίτι μας. Η ξενιτιά των 19,5 χρόνων τελειώνει το βράδυ της Κυριακής. Και από δω και πέρα δημιουργείται κάτι τεράστιο. Η ΑΕΚ βάζει βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Ο Ματίας Αλμέιδα με τους “λύκους” του, φύτεψαν τη ρίζα της αγάπης και του πρωταθλητισμού που θα μπολιάζει στις ψυχές μας.

Ο κόσμος, αχ αυτός ο κόσμος, που έχει τραβήξει πάρα πολλά δεν ζει μόνο το μήνα του μέλιτος όπως ήθελαν να μας παραμυθιάζουν. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο ο λαός της ΑΕΚ έκανε πάρτι. Η Νέα Φιλαδέλφεια έχει φορέσει τα γιορτινά της. Μας περιμένει… Το μυαλό μου μπερδεύεται… Χάνω τη σκέψη μου…

Ο Σίμος προσπαθεί να μαζέψει τον κακό χαμό που έγινε έξω από το μαγαζί του. Εγώ τραγουδώ το “Είμαι ΑΕΚάκι και στην καρδιά την έχω από παιδάκι…”, Ενωσιτόπουλα έχουν σκαρφαλώσει στον ατσάλινο αετό, ένας πιτσιρικάς λέει στον πατέρα του “μπαμπά θέλω να κοιμηθώ με αυτό τον αετό απόψε αγκαλιά”, η Φωτεινή γεμίζει και ξαναγεμίζει τα ποτήρια με μπύρες. Έχουμε γίνει χάλια… Ο Κώστας ετοιμάζεται για τη Θύρα 1. Η ΑΕΚ μας έχει πάρει το μυαλό προ πολλού… Η Θεσσαλονίκη είναι κίτρινη! Πανικός στο αεροδρόμιο… Απορρούσαν οι παίκτες του Αλμέιδα που βρέθηκαν αυτοί οι τρελοί μέσα στο σπίτι τους και φωνάζουν ΑΕΚ. Που να ήξεραν… Ghost club, γλυκό φαντασματάκι… Το αεροπλάνο πέταξε… Προσγειώθηκε… Στο “Ελ. Βενιζέλος” αδέρφια μου έχουν σκαρφαλώσει στο πούλμαν… Ήταν απλά μια γεύση… Την Κυριακή αρχίζουν τα ωραία… Από το πρωί η Νέα Φιλαδέλφεια χορεύει σε ρυθμούς ΑΕΚ…

‘Ελα να νιώσεις πως είναι η ζωή, κιόλα τα ωραία μες στη Σκεπαστή… Εγώ σ’ αγάπησα εδώ…