AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πρόταση της ΑΕΚ για τα πλέι οφ και η σέντρα του νέου πρωταθλήματος

Πρόταση για κοινό ορισμό του προγράμματος του νέου πρωταθλήματος της Σουπερ Λίγκας μαζί με εκείνο των Playoffs, πρότεινε η ΠΑΕ ΑΕΚ στο ΔΣ, όπου ορίστηκε η σέντρα στο πρωτάθλημα στις 18-19-20 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος κι αντιπρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Γιώργος Κοσμάς, πρότεινε -και θα το καταθέσει κι επίσημα εγγράφως- να γίνεται η κλήρωση με τους αριθμούς 1-6 για τις αντίστοιχες θέσεις, χωρίς να είναι γνωστές ποιες ομάδες θα τις έχουν καταλάβει. Να καταργηθεί δηλαδή ό, τι γινόταν μέχρι φέτος, με την κλήρωση των Playoffs να πραγματοποιείται αφού ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος. Μάλιστα, από την «Ένωση» υποστηρίζουν ότι η πρότασή τους έχει παραμέτρους που θα χρειαστεί να εξεταστούν μεν, είναι απόλυτα εφικτό να υλοποιηθούν δε.

Επίσης, σε ό, τι αφορά το κανονιστικό πλαίσιο του νέου πρωταθλήματος και επειδή η επιτροπή που ασχολήθηκε με αυτό είχε οριστικοποιήσει τις προτάσεις της πριν κηρυχθεί από τον ΠΟΥ η λήξη του χαρακτηρισμού της Covid ως πανδημίας, η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε να υπάρξει σχετική αλλαγή και στον κανονισμό διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος προκειμένου να μην δημιουργείται σύγχυση αντίστοιχη με αυτή μέσα στα φετινά Playoffs.