ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Γιοβάνοβιτς: Δεν θα αλλάξουν πολλά στο στυλ παιχνιδιού μας κόντρα στην ΑΕΚ

Στην αγωνιστική «επιστροφή» του Παναθηναϊκού στο πραγματικό μέγεθος που επιβάλλει η Ιστορία του, αναφέρθηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε συνέντευξή του, τονίζοντας πως οι «πράσινοι» είναι έτοιμοι για να διεκδικήσουν τον υψηλότερο στόχο της σεζόν: Τον τίτλο του πρωταθλητή, έχοντας μπροστά τους το κυριακάτικο (30/4, 20:00) μεγάλο ματς με την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 7η αγωνιστική των play off που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον εφετινό πρωταθλητή.

Ο Σέρβος τεχνικός του «τριφυλλιού» μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV και στο pregame της εκπομπής «Sportshow» που θα προβληθεί λίγο πριν απ’ την έναρξη του μεγάλου αγώνα με την ΑΕΚ, επισημαίνοντας πως η ομάδα του έμαθε πλέον να «ζει» σε αυτή την πίεση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

«Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, που απ’ την αρχή του πρωταθλήματος ήταν ψηλά στη βαθμολογία. Τώρα πλέον μετά από αυτά, τα τελευταία αποτελέσματα, μείναμε οι δύο ομάδες που θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα κι απ’ αυτή την άποψη είναι σίγουρα πάρα πολύ σημαντικό ματς.

Τώρα αν μπορούμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό απ’ την ΑΕΚ, κατά την άποψή μου με τη σημασία που έχει το παιχνίδι και το πόσο καλά ξέρει η μία ομάδα την άλλη, δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να αλλάξουν όσον αφορά το στυλ παιχνιδιού των δύο ομάδων.

Μπορεί ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες σε θέματα τακτικής, όχι όμως σε πολύ-πολύ μεγάλο βαθμό γιατί πιστεύω πως είναι πάρα πολύ δύσκολο σ’ αυτή τη χρονική στιγμή του πρωταθλήματος και με βάση τη σημασία που έχει ο αγώνας να υπάρχουν τεράστιες αλλαγές. Γιατί δεν είναι πολύ εύκολο κάποιος να διακινδυνεύει με πολλές αλλαγές πάνω στο στυλ παιχνιδιού. Αν υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες, κι αυτές ακόμα δεν ξέρω πόσο σημαντικό ρόλο μπορούν να παίξουν στην έκβαση ενός τέτοιου παιχνιδιού».

-Για το αν περιμένει ένα παιχνίδι λίγο πιο ανοικτό, σαν το πρώτο της σεζόν στη Λεωφόρο ή πιο «κλειστό», σαν τα δύο επόμενα στην OPAP Arena:

«Είναι λίγο δύσκολη η απάντηση γιατί το πρώτο παιχνίδι ήταν στην έδρα μας, ενώ τα δύο επόμενα στην έδρα της ΑΕΚ. Θα έλεγα ότι όλα τα παιχνίδια είχαν κάποια παρόμοια “ συστατικά”, παίζονταν σε ανοικτό γήπεδο. Υπήρχαν εναλλάξ διαστήματα που η μια ή η άλλη ομάδα μπορούσε να ελέγξει το παιχνίδι. Δεν υπήρχαν πάρα πολλές φάσεις σε όλα αυτά τα παιχνίδια και σε όλα έπαιζαν κάποιο ρόλο οι λεπτομέρειες. Δεν νομίζω ότι θα είναι κι αυτό το παιχνίδι κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια».

-Για το γεγονός πως όταν ξεκινούσε η χρονιά είχε πει πως «θα είμαι ικανοποιημένος αν η ομάδα τερματίσει σε μία απ’ τις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας» και πως αν απ’ την στιγμή που ότι το πέτυχε αυτό, υπάρχει πλέον λιγότερο άγχος:

«Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, στην αρχή της περιόδου δεν είχα κι επιλογές να βάλω κάποιον διαφορετικό στόχο. Τι θα μπορούσα να πω σαν προπονητής του Παναθηναϊκού, αφού την περσινή χρονιά τους στόχους που είχαμε, να εξασφαλίσουμε δηλαδή ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και το Κύπελλο Ελλάδας τους κατακτήσαμε. Άρα δεν μπορούσα να επαναλάβω εγώ τους ίδιους στόχους που είχαμε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Και στις τοποθετήσεις μου έβαλα τον μέγιστο στόχο, που ήταν λογικό να έχουμε σε αυτή την ομάδα. Η πορεία μας όμως, στη διάρκεια της χρονιάς -που το ποδόσφαιρο το έχει αυτό το πράγμα- μας “ ανάγκασε” απ’ την αρχή να παλεύουμε για τον πιο υψηλό στόχο που έχουμε. Για το πρωτάθλημα. Έχουμε την ίδια πίεση, όπως την έχει και η ΑΕΚ.
Δεν αλλάζει αυτό, γιατί το ζούμε απ’ την αρχή της χρονιάς κάνοντας έναν πάρα πολύ καλό πρώτο γύρο. Κι αυτός ο πολύ καλός πρώτος γύρος μας έδωσε τη δυνατότητα να το διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος. Είμαστε μία ομάδα που έχει αρκετά μεγάλη σταθερότητα στο πρωτάθλημα και έχουμε την ίδια πίεση. Έχουμε συνηθίσει σε αυτή, είναι ωραία πίεση γιατί παλεύεις για τον πιο υψηλό στόχο στη διάρκεια μίας χρονιάς.

Και είναι κι ευχάριστη, γιατί δίνει αξία σε όλους μας, δίνει αξία στην ομάδα. Εχουμε τεράστια βοήθεια και πίστη απ’ τον φίλαθλο κόσμο του Παναθηναϊκού που εδώ και πολύ καιρό, περίπου ένα χρόνο, είναι σε πολύ μεγάλο ενθουσιασμό μαζί μας. Και στα δύσκολα ήταν μαζί μας και τώρα είναι μαζί μας. Άρα είναι μία φυσιολογική “ζωή” για τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να “επιστρέψαμε” λίγο πιο νωρίς απ’ ότι περιμέναμε, αλλά το ζούμε με όλον τον “αέρα” που έχει ο πρωταθλητισμός.

Και νομίζω ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό το γεγονός πως και εμείς και η ΑΕΚ ζούμε αυτόν τον πρωταθλητισμό με τον ίδιο τρόπο. Αυτό φαίνεται και με τα αποτελέσματα στα playoffs. Είναι όμορφο, είναι ωραίο και είμαστε ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε εδώ και θέλουμε να πετύχουμε όλο και περισσότερα πράγματα».