AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Έμεινε από δυνάμεις στο τέταρτο δεκάλεπτο κι έχασε στο Περιστέρι

Η ΑΕΚ ξέμεινε από δυνάμεις στο τέταρτο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα στο Περιστέρι με 87-73 στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα προημιτελικά της Basket League.

Η Ένωση παρότι κατάφερε να κάνει τεράστια ανατροπή επιστρέφοντας από το -19 του 16′ παίρνοντας προβάδισμα με τρεις πόντους στο 26′, ξέμεινε από δυνάμεις στο τέταρτο δεκάλεπτο σκοράροντας και τους 10 πόντους της από τη γραμμή των ελευθέρων βολών έχοντας 0/14 σουτ σε αυτό το διάστημα.

Ο Μάρκους Ντένμον με 29 πόντους εκ των οποίων οι 18 στο πρώτο δεκάλεπτο, ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών. Με 15 πόντους τελείωσε ο Σιλβέν Φρανσίσκο ενώ ο Μίρο Μπιλάν είχε 11 πόντους και 11 ριμπάουντ. Για την ΑΕΚ ο Δημήτρης Φλιώνης και ο Κένι Γουίλιαμς σκόραραν από 17 πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι αιφνιδιάζοντας το Περιστέρι bwin (2-7 στο 3′) ωστόσο οι «κυανοκίτρινοι» με τον Ντένμον (18 πόντοι με 6/8 σουτ στην 1η περίοδο) να είναι ασταμάτητος ανέτρεψαν την εικόνα. Μετά από το 13-13 στο πεντάλεπτο, έτρεξαν σερί 14-0 με τους Ντένμον και Κόλεμαν, ξεφεύγοντας με 27-13, με την ΑΕΚ ωστόσο να απαντά και να μειώνει σε 27-20 στο δεκάλεπτο. Μπαίνοντας και άλλοι παίκτες στην επιθετική εξίσωση των γηπεδούχων, το Περιστέρι bwin επέβαλε τον ρυθμό του στο δεύτερο δεκάλεπτο φτάνοντας, στο 16′ να προηγηθεί με 47-28. Από εκείνο το σημείο όμως άρχισε η αντεπίθεση της ΑΕΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» με τους περιφερειακούς τους μείωσαν αρχικά σε 51-41 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ενώ συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ. Με τον Γουίλιαμς να σημειώνει 12 πόντους, τους 7 συνεχόμενους, η ΑΕΚ ροκάνισε τη διαφορά, πλησίασε και τελικά με τρίποντο του Αμερικανού προσπέρασε με 59-56 στο 26′ έχοντας επιμέρους 31-9 σε 10 αγωνιστικά λεπτά. Ο Χάμερ έδωσε επιθετικές λύσεις στους γηπεδούχους που ανέκτησαν το προβάδισμα και προσπέρασαν με 64-63 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ωστόσο, οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να σκοράρει πέρα από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, με το Περιστέρι bwin να ανοίγει σταδιακά το προβάδισμά του. Βρίσκοντας ρυθμό από την άμυνα, οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη άνοιξαν τη διαφορά, προσπερνώντας με 82-67 δυόμισι λεπτά πριν από το τέλος. Η ΑΕΚ συνέχισε να μην μπορεί να σκοράρει με το Περιστέρι bwin να «κλειδώνει» τη νίκη και να παίρνει προβάδισμα στη μάχη της πρόκρισης στην 4άδα.

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 51-41, 64-63, 87-73.