ΣΚΕΨΕΙΣ

Πίστη για το πρωτάθλημα

Σε ένα πρωτάθλημα θρίλερ που φαίνονταν από την αρχή, η ΑΕΚ αν και έχασε ένα ντέρμπι δίκαια, έδειξε ότι έχει το πάνω χέρι στο πρωτάθλημα αφού διαθέτει ομάδα που παράγει ποδόσφαιρο, κάνει φάσεις και τρέχει.

Το ματς με Ολυμπιακό δεν είχε κάτι ιδιαίτερο να θυμάσαι. Ήταν ο ορισμός πως όταν μια ομάδα χάνει τα γκολ μοιραία έρχεται η τιμωρία. Η ΑΕΚ στο Α ημίχρονο έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι.
Πολιόρκησε τον Ολυμπιακό στα χαφ, τον έτρεξε, τον πίεσε ψηλά και είχε τρεις ευκαιριες. Δύο ο Πινεδα και μια ο Αραούχο για να βρεθεί μπροστά στο σκορ. Δεν έγινε και το β ημίχρονο άφηνε τον ΟΣΦΠ στο ματς.

Με μια στραβοκλωτσιά στράβωσε το παιχνίδι και στο καπάκι ή Αχίλλειος πτέρνα της ΑΕΚ, το αμυντικό δίδυμο Βίντα – Μουκουντί που δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση έκανε λαθη και το ματς έγειρε. Κι όμως είναι τόσο καλή ομάδα η ΑΕΚ επιθετικά που στο 85′ εάν ο Μουκουντί έβαζε την κεφάλια θα γίνονταν η ανατροπή του αιώνα αλλά δυστυχώς δεν… Ο ΟΣΦΠ έκανε ένα διπλό με αντεπίθεση και ανέλπιστο από την εικόνα του στο Α ημίχρονο.

Θετικά του αγώνα ο εκπληκτικός Πινέδα που παίζει ποδόσφαιρο ένας με όλους, καταρρίπτει κανόνες, δείγμα του πλούσιου ταλέντου του. Σωστά ο κόουτς φρεσκάρε την ομάδα και οι Ελίασον – Φερναντες έκαναν πολλά ρήγματα, αλλά ήταν δύσκολο να γυρίσει το ματς μετά την χαμένη ευκαιρία του Μουκουντί.

Πιστεύω ότι η τοποθέτηση Αραούχο μπροστά αγχώνει τον Αργεντίνο και το γκολ δεν έρχεται έτσι. Καλύτερα να παίζει από πίσω και να επιστρέψει ο Γκαρσία και ίσως ο Τσούμπερ από δεξιά στη θέση του Άμπραμπατ.

Θαρρώ ότι ο Μητογλου στη θέση του Βίντα και ο Σιντιμπέ στη θέση Ρότα θα δυναμώσουν την άμυνα θα την φρεσκάρουν.

Επιστρέφει και ο Μοχαμάντι που θα δώσει ανάσες στον συγκλονιστικό Χατζησαφί που θυμίζει Μιχάλη Κασάπη.

Ο Μανταλος δικαιούται να παίξει σαν αλλαγή στα χαφ στη θέση του Σιμάνσκι, αφού είναι ο μόνος παίκτης που μπορεί να κάνει κάθετες πάσες.

Ο κόσμος της ΑΕΚ δεν παραμυθιαζεται. Βλέπει δουλειά, έργο και έχει προσδοκίες για πρωτάθλημα και κύπελλο.

Κανείς δεν είπε ότι η ΑΕΚ θα πάρει το νταμπλ εύκολα.

Το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα της τελευταίας 20ετίας θα πάει μέχρι τέλους.

Το πρόγραμμα ενώ φαίνεται δύσκολο ειναι συνάμα και κίνητρο να κάνει η ΑΕΚ δυνατή εκκίνηση και να βγει μπροστά στην βαθμολογία.

Το ματς με ΠΑΟ είναι η απάντησή μας σε ενα τυχαίο αποτέλεσμα με Ολυμπιακό που μας στενοχώρησε λίγο.

Το γήπεδά μας είναι το κάστρο που θα μας οδηγήσει στο πρωτάθλημα και η δικαιοσύνη του ποδοσφαίρου στο τέλος θα φανεί.