AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκη τετράδας ψάχνει η ΑΕΚ σήμερα απέναντι στον Παναθηναϊκό

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο κλειστό των Άνω Λιοσίων σε μια αμφίρροπη μάχη για την 20η αγωνιστική της Basket League. Το τζάμπολ είναι προγραμματισμένο στις 19:15 με τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3, με την Ένωση να βρίσκεται στο -3 από τους δεύτερους στον βαθμολογικό πίνακα «πράσινους» και να διεκδικεί την είσοδό της στην τετράδα, με στόχο να έχει το πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση των πλέι οφ. Στον αντίποδα, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη με νίκη επί της ΑΕΚ «κλειδώνει» και μαθηματικά τη 2η θέση.

Η ΑΕΚ επιστρέφει στη δράση στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά την αναβολή του αγώνα της με τον Προμηθέα. Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων έχει ρεκόρ 6-3 έχοντας φτάσει στον αριθμό, εντός έδρας ηττών των δύο προηγούμενων σεζόν για την κανονική περίοδο. Για να αποφύγει το αρνητικό ρεκόρ εννιαετίας θα πρέπει να κάνει το 2/2 στα τελευταία παιχνίδια της με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Στην Ευρώπη, οι «κιτρινόμαυροι» προέρχονται από πρόκριση στους «8» του Basketball Champions League, όπου θα βρουν αντίπαλο τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ.

Στο αγωνιστικό μέρος, αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Κένι Ουίλιαμς, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί κόντρα στους Ισπανούς, λόγω της θλάσης που τον ταλαιπωρεί στο αριστερό πόδι. Η συμμετοχή του, αναμένεται να ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή. Από την άλλη μεριά, θυμίζουμε ότι υπάρχει η δεδομένη πλέον πολύμηνη απουσία του Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος αναρρώνει από τη χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε στη Γερμανία, για ρήξη αχίλλειου. Πλέον, δεν τίθεται και θέμα για την εξάδα των ξένων στη Basket League, αφού μετά από τον τραυματισμό του Λετονού, διαθέσιμοι είναι οι εξής έξι: Ακίλ Μίτσελ, Αϊζάια Μάιλς, Πιέρ Οριόλα, Κένι Ουίλιαμς, Μπρίντον Λεμάρ και Αλεξάντερ Μάντσεν.

Ο Παναθηναϊκός στον αντίποδα προέρχεται από ήττα μέσα στο ΟΑΚΑ από την Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Στην Basket League, οι «πράσινοι» προέρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες (από τον ΠΑΟΚ εκτός και τον Ολυμπιακό εντός έδρας), σερί στο οποίο υποχρεώθηκαν για πρώτη φορά έπειτα από εννιά χρόνια για την κανονική περίοδο. Οι «πράσινοι» μετρούν τρεις ήττες στα οκτώ εκτός έδρας παιχνίδια τους και συνολικά τέσσερις, αριθμούς που παρουσίασε για τελευταία φορά στην περίοδο 2012-13 (10-3 εκτός έδρας, 22-4 συνολικά).

Από πλευράς Παναθηναϊκού, εκτός τέθηκε ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος έχει υποστεί διάστρεμμα. Θα λείψει και ο Ματέους Πονίτκα, που έχει βαρύ διάστρεμμα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Νέιτ Ουόλτερς, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στο γόνατο. Αντίθετα, ο Ντουέιν Μπέικον αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά, αφού προπονήθηκε κανονικά χθες Παρασκευή (24/03).