ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Μίτσελ: Κερδίσαμε μια μεγάλη ομάδα

Ο Μίτσελ μίλησε για την νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ, ενώ αναφέρθηκε στην κριτική που έχει δεχθεί από τα ερυθρόλευκα ΜΜΕ.

Για το τι άλλαξε στο πλάνο του στο δεύτερο ημίχρονο;

«Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους παίκτες μου γιατί κερδίσαμε μία μεγάλη ομάδα κι αυτό δεν το πετυχαίνεις αν δεν προσπαθήσεις. Πιστέψαμε σε εμάς κι αυτό έχει σημασία. Η ΑΕΚ είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα. Αν δεν μπορείς να βγεις στις αντεπιθέσεις ή να κρατήσεις μπάλα συμβαίνει ό,τι στο πρώτο ημίχρονο. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κλειστεί αρκετά πίσω. Επρεπε να πάρουμε τη μπάλα και να βγουμε στις αντεπιθέσεις. Αυτό που συνέβη δηλαδή στο δεύτερο ημίχρονο. Κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Κερδίσαμε μία μεγάλη ομάδα κι αυτό δίνει αξία στη νίκη μας».

Τι μήνυμα στέλνει ο Ολυμπιακός με αυτή τη νίκη ενόψει των πλέι οφ;

«Έχουμε δηλώσει εδώ και δυο εβδομάδες και το ματς με τον Λεβαδειακό ότι τα… πλέι οφ έχουν ξεκινήσει για εμάς. Θα δώσουμε το 100% σε όλα τα παιχνίδια».

Για το θεσμό του Κυπέλλου κι αν πιστεύει στις ανατροπές μετά το 3-0 της ΑΕΚ στο πρώτο ματς;

«Έχω μάθει στο ποδόσφαιρο ποτέ να μη λέω ποτέ. Σήμερα ήρθαμε να παίξουμε στην έδρα της ΑΕΚ όπου έχει κάνει 14 νίκες σε 14 παιχνίδι. Σπάσαμε αυτή τη στατιστική. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο».

Για την κορυφή που μείωσε ο Ολυμπιακός την απόσταση κι αν του δίνει ώθηση για τη συνέχεια;

«Έχουμε αρχίσει να το δείχνουμε εδώ και καιρό ότι πιστεύουμε στις δυνάμεις μας. Το ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν ολοκληρωμένο και δεν το κερδίσαμε. Είμαστε κοντά στην κορυφή. Πρέπει να μειώσουμε. Θα δούμε πολλά στα πλέι οφ, ανατροπές, ίσως και εκπλήξεις».

Αν και ο ίδιος έδωσε μία απάντηση απόψε με τη νίκη του Ολυμπιακού μετά τα όσα άκουσε μετά το ματς Κυπέλλου;

«Έχω μάθει πως στο ποδόσφαιρο ένας προπονητής καθημερινά δέχεται κριτική. Κάθε φορά πρέπει να βελτιώνεται η ομάδα. Αυτό πρέπει να έχει στο μυαλό του ένας προπονητής. Όχι την κριτική. Επαναλαμβάνω τη φράση κερδίζουν οι παίκτες, χάνουν οι προπονητές. Με όλο τον σεβασμό στον κόσμο που ασκεί κριτική συμπληρώνω 60 χρόνια ζωής και έχω ζήσει μέσα στα γήπεδα. Δεν μου αρέσουν τα άκρα. Σκέφτομαι μόνο τη δουλειά με τους παίκτες. Όχι θαυμασμό ή μόνο κριτική».

Αν οι πέντε βαθμοί από την κορυφή είναι μεγάλη ή μικρή διαφορά;

«Είναι μια μαθηματική διαφορά. Δεν είναι όμως ουσιαστική διαφορά. Αυτό θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας».