AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Η ξεχωριστή αλυσίδα διπόντων που συνδέει ΑΕΚ και Κολοσσό

Ο Κένι Ουίλιαμς έκανε την καλύτερη εμφάνιση του με τη φανέλα της ΑΕΚ στην Basket League σημειώνοντας τις κορυφαίες επιδόσεις του με 21 πόντους και 23 ranking κόντρα στην πρώην ομάδα του, τον Κολοσσό H Hotels. Αυτή που ξεχώρισε όμως περισσότερο ήταν η επίδοση των 9/9 διπόντων που είναι η κορυφαία στην ιστορία της ΑΕΚ.

H «Ένωση» δεν έχει να παρουσιάσει παίκτη της στη λίστα των οχτώ διψήφιων, απόλυτων επιδόσεων στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Ωστόσο ο Κένι Ουίλιαμς έβαλε το όνομα του στην κορυφή μίας ιδιαίτερης λίστας επιδόσεων διπόντων που σημειώθηκαν σε παιχνίδια της ΑΕΚ με τον Κολοσσό H Hotels της τελευταίας 10ετίας.

Είχαν προηγηθεί…

*Τα 8/8 δίποντα του Κιθ Λάνγκφορντ στο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν 2020-21.

*Τα 7/7 δίποντα του Ζήση Σαρικόπουλου στο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν 2014-15.

*Τα 7/7 δίποντα του Μαλίκ Χέρστον στο εκτός έδρας παιχνίδι της σεζόν 2014-15.

Παράλληλα τα 9/9 δίποντα που είχε χθες ο Κένι Ουίλιαμς είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση της φετινής Basket League μετά τα 10/10 που είχε ο Γιώργος Παπαγιάννης στο εκτός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό.

Μπορεί οι 21 πόντοι που είχε χθες να μην είναι ρεκόρ καριέρας στην Basket League, αφού είχε 22 πέρυσι με τον Κολοσσό H Hotels στο Λαύριο για την 20ή αγωνιστική, όμως οδήγησαν τον Κένι Ουίλιαμς σε ένα ξεχωριστό milestone. Ο Αμερικανός έφτασε μέσα από την 43η εμφάνιση του στους 500+ πόντους στην Basket League.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Κωστής Γόντικας έκανε ένα από τα πιο παραγωγικά παιχνίδια του στην Basket League έχοντας 17 πόντους και 16 ranking. Οι προηγούμενες καλύτερες, φετινές εμφανίσεις του ήταν εκείνες που είχε στην 6η αγωνιστική με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό απέναντι στον Παναθηναϊκό (10π, 11ranking). Απέναντι στον Κολοσσό H Hotels, ο Γόντικας έκανε και την καλύτερη εμφάνιση του στην κατηγορία. Ήταν στην περσινή σεζόν όταν, ως παίκτης του Ιωνικού, είχε 21 πόντους, 12 ριμπάουντ και 31 ranking στο ματς της Ρόδου.

Ο διεθνής σέντερ σημείωσε τη 15η επίδοση 77%+ στα δίποντα (είχε 77,77% με 7/9) μεταξύ των παικτών που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος στη φετινή Basket League.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Η ΑΕΚ ήταν εξαιρετικά παραγωγική από μέση και κοντινή απόσταση, τελειώνοντας το παιχνίδι με 31 εύστοχα δίποντα (31/45) που αποτελούν νέο ρεκόρ για τη φετινή Basket League. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 29 (29/44) που είχε το Περιστέρι bwin στο εντός έδρας παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό. Η κορυφαία, ιστορικά, επίδοση της «Ένωσης» είναι εκείνη των 37 εύστοχων διπόντων που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Δάφνη για την περίοδο 2001-02.

*Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη σημείωσε τους 52 από τους 95 πόντους της μέσα από τη ρακέτα του Κολοσσού H Hotels, μένοντας δύο πόντους μακριά από το ρεκόρ της φετινής σεζόν που κράτησε το Περιστέρι bwin από το παιχνίδι με την Καρδίτσα στο οποίο είχε 54.

*Η ΑΕΚ είχε για πρώτη φορά φέτος έξι διαφορετικούς παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Ήταν η 9η φορά στην οποία υπήρξε μία τέτοια επίδοση συνολικά στο φετινό Πρωτάθλημα. Τρεις από τον Παναθηναϊκό, δύο από το Περιστέρι bwin και μία από τον Άρη, τον Κολοσσό H Hotels και τον Προμηθέα.