AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Έχασε αλλά όλα είναι στο χέρι της

Την εντός έδρας ήττα με 12-4 γνώρισε η ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Πόλο Γυναικών. Οι «κιτρινόμαυρες» δεν παρουσίασαν καλό πρόσωπο, «πλήρωσαν» τα λάθη σε άμυνα και επίθεση και τελικώς έμειναν χωρίς βαθμό από τον αγώνα κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Πλέον, απομένουν 3 αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής διάρκειας. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στα πλέι άουτ, ωστόσο όλα είναι στο χέρι της ώστε να κατακτήσει αρχικά την 9η θέση και να αντιμετωπίσει την 12η ομάδα. Φυσικά, μεγάλο ρόλο θα παίξουν τα ντέρμπι των ομάδων που βρίσκονται κοντά στη βαθμολογία. Σήμερα (08/03) Λάρισα (10η) και Περιστέρι (11ο) κοντράρονται, ενώ την 21η και 22η αγωνιστική έχουμε τα μεγάλα ντέρμπι του «Δικεφάλου» κόντρα στις δύο αυτές ομάδες (δείτε τη βαθμολογία εδώ).

Υπενθυμίζουμε ότι στα πλέι άουτ τα ζευγαρώματα είναι 9-12 και 10-11, με την παραμονή στην κατηγορία να κρίνεται στις 2 νίκες, χωρίς να μεταφέρονται τα αποτελέσματα από την κανονική διάρκεια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, παρά τις μεγάλες επεμβάσεις της Νίγκρο, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-1 στο α’ οκτάλεπτο. Στο β’ οκτάλεπτο, παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ανέβασε τη διαφορά στα 2 τέρματα (1-3), Καλαϊτζή και Λιαπάκη ισοφάρισαν σε 3-3. Σε εκείνο το σημείο οι «κιτρινόμαυρες» έκαναν λάθος επιλογές στην επίθεση και οι φιλοξενούμενοι με σερί 0-3 προηγήθηκαν με 3-6 στο ημίχρονο.

Στο β’ μέρος, η Λιαπάκη μείωσε από 3-7 σε 4-7 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, όμως έκτοτε η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ξανβρεί δίχτυα, μένοντας μακριά από τον καλό της εαυτό και γνωρίζοντας τελικώς την ήττα με 12-4.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 4-12

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-4, 1-3, 0-3

ΑΕΚ (Μάρκο Μίσιτς): Νίγκρο, Μακέντι, Πάτερου, Γεωργίου, Μπινιάρη, Καλαϊτζή 1, Γκίλλα, Φραγγελάκη, Ρουμελιώτη, Λιαπάκη 2, Ντάσιου 1, Μιχαηλίδου, Φουντή, Φελλά, Πετεινάτου.

ΠΑΟΚ (Παναγιώτης Βέργος): Λεριώτη, Μπίκου 1, Πουστινίκοβα 4, Τζελέπη, Καρυπίδου Μελίνα 2, Παρασκευοπούλου, Γραικού 1, Ακιλμπάγιεβα, Φραγκιά, Ντόνα-Τσιάκα, Νιαρχάκου 2, Τζούρκα, Καρυπίδου Ηρώ 2.