ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Νταμπράουσκας: Η ποιότητα της ΑΕΚ είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο

Όπως και πολλοί προπονητές έτσι και ο Βάλντας Νταμπράουσκας μίλησε για την ποιότητα της ΑΕΚ μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για τις δύο ήττες στο Ηράκλειο από ΑΕΚ, Άρη και αν βρίσκει ομοιότητες: “Δεν χρειάζεται να ψάξω για ομοιότητες, πρέπει να δω τι έγινε λάθος σήμερα. Μπορούμε να μιλάμε όλη νύχτα για το παιχνίδι και πρέπει να δείξουμε τι πήγε λάθος. Θέλαμε να παίξουμε, να κυριαρχήσουμε, όχι να αγωνιστούμε αμυντικά και να παρκάρουμε λεωφορείο στην περιοχή μας. Ίσως ακούγεται δεν τόσο καλό αλλά σε κάποιες στιγμές του παιχνιδιού είμαι πολύ ικανοποιημένος από την συμπεριφορά των παικτών μου. Αν πάμε πίσω στο παιχνίδι με τον Άρη, τα λάθη που κάναμε και κάνουμε σύγκριση με το σημερινό παιχνίδι πιστεύω πως παίξαμε καλύτερα. Αυτό για το οποίο είμαι πολύ δυσαρεστημένος είναι κάποιες μικρές λεπτομέρειες που έφεραν τα λάθη και η ΑΕΚ με την ποιότητα που διαθέτει μας τιμώρησε”.

Για το τέλος της κανονικής διάρκειας και την έναρξη των play out: “Αυτό που προσπαθούμε είναι να χτίσουμε μια ομάδα που να έχει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, αυτό δεν αλλάζει είτε παίζουμε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, είτε στα play out. Αυτό που θέλω να υποσχεθώ σε εσάς είναι ότι δεν θα είναι καθόλου αδιάφορα για εμάς, δεν θα τα αφήσουμε στην τύχη και θα προσπαθήσουμε να τα κερδίσουμε. Είναι πολύ σημαντικά για εμάς και θα παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Έχουμε έναν στόχο και θέλουμε να τέρματίσουμε στην πρώτη θέση σε αυτά τα παιχνίδια. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια και με βάση τον στόχο θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε την βάση για την επόμενη σεζόν. Γιατί μιλάμε για την επόμενη σεζόν ήδη ενώ έχουμε ακόμα μπροστά μας οκτώ παιχνίδια; Κρίνουμε τους παίκτες καθημερινά και προσπαθούμε να τους βελτιώσουμε όχι μόνο μέσα από τα επίσημα παιχνίδια αλλά και από τις προπονήσεις. Γιατί με αυτόν τον τρόπο ο παίκτης προσπαθεί να βελτιώνεται και επιμένω ότι η δουλειά μας και η νοοτροπία μας είναι πως μέσα από τα επόμενα παιχνίδια να δημιουργήσουμε την βάση για την επόμενη σεζόν. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να παίζουμε με την μεγαλύτερη συγκέντρωση, κάθε παιχνίδι είναι σίγουρα ένα μάθημα όπως και κάθε προπόνηση. Φυσικά μετά από κάθε παιχνίδι, αναλύουμε τις αδυναμείς μας για να βελτιώθουμε. Η ομάδα βελτιώνεται από προπόνηση σε προπόνηση και από παιχνίδι σε παιχνίδι και εστιάζουμε στα αρνητικά για να τα βελτιώσουμε. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο για την επόμενη σεζόν όμως επιμένω κάθε παιχνίδι έχει την δική του σημασία και προς το παρόν δεν έχει νόημα να σκέφτομαι την επόμενη σεζόν. Αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε από τώρα την επόμενη σεζόν τότε θα ξεχάσουμε ποιο είναι το επόμενο παιχνίδι”.

Για την ανταπόκριση του κόσμου: “Έχω μιλήσει πολλές φορές για την συμπεριφορά του κόσμου, ακόμα και σήμερα έμεινα άφωνος από την ατμόσφαιρα και την υποστήριξη του κόσμου. Δεν είναι το τι σημαίνει για μένα αλλά για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και για το ίδιο το club. Αυτό που θέλω να πω ξανά ότι νιώθουμε αυτήν την υποστήριξη και πως όλοι είμαστε ένα μέσα στην ομάδα. Για μένα και τους παίκτες μου αυτό μας κάνει πολύ υπεύθυνους. Χωρίς καμία αμφιβολία κανείς δεν είναι χαρούμενος για τα αποτελέσματα στην έδρα μας. Αυτό είναι που θέλουμε να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά ώστε να κερδίζουμε παιχνίδια μέσα στην έδρα μας. Και αυτός είναι ο λόγος που έχουμε ακόμα δουλειές που δεν έχουμε τελειώσει ακόμα για την φετινή σεζόν ώστε να ξεκινήσουμε την επόμενη”