Παράπονα της ΠΑΕ ΑΕΚ για την Αστυνομία, αλλά και εισιτήρια στα εκτός έδρας ματς στη σύσκεψη με Θεοδωρικάκο – Αυγενάκη

Μέσω του Γιώργου Κοσμά η ΠΑΕ ΑΕΚ εκπροσωπήθηκε στη σημερινή σύσκεψη για την ομαλή διεξαγωγή των Play Offs της Super League, υπό τον Υπουργό Προστασίας Του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκου, παρόντος και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ κ. Σκούμα.

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ εστίασε σε τρία θέματα:

Στην αλόγιστη και αναίτια κατά την άποψή της, χρήση χημικών εντός αστικού ιστού, που προκαλεί τεράστια προβλήματα σε φιλάθλους και κατοίκους, αλλά και στο γεγονός πως σε άλλα ζητήματα που χρήζουν -όπως θεωρεί- αστυνομικής συνδρομής, η ΕΛ.ΑΣ δεν την παρέχει, παρά τις σχετικές εκκλήσεις μας.

Ο Γιώργος Κοσμάς εξέφρασε τη θέση ότι πρέπει να επιτρέπονται μέσα από ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, οι οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών, όταν η γηπεδούχος ομάδα παρέχει εισιτήρια στην φιλοξενούμενη, διότι αυτές μπορούν να αστυνομεύονται αποτελεσματικότερα, συγκριτικά με τις ανεξέλεγκτες μεμονωμένες μετακινήσεις.

Ο Υπουργός και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, άκουσαν με προσοχή αυτές τις θέσεις της ΑΕΚ, έδειξαν να έχουν επίγνωση των συγκεκριμένων θεμάτων και υποσχέθηκαν περαιτέρω συνεργασία για την αντιμετώπισή τους.

Ωστόσο, προς το τέλος της σύσκεψης, με κατάπληξη, η ΑΕΚ είδε και άκουσε τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να ξεκινάει -εκτός ατζέντας- έναν μακροσκελή απολογισμό του προσωπικού έργου του, στο υφυπουργείο -από τον ΕΟΚΑΝ και την ΕΕΑ μέχρι την ΕΠΑΘΛΑ- σαν να απευθυνόταν σε εν δυνάμει ψηφοφόρους του! Κάτι που δεν είχε απολύτως καμιά σχέση με το αντικείμενο της σύσκεψης. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να… επιπλήξει τους παριστάμενους επειδή δεν απέδωσαν τα εύσημα για την καταβολή του ποσού στις ομάδες από τα κέρδη του στοιχήματος!

Από την πλευρά του Γιώργου Κοσμά και αφού εξαντλήθηκαν οι αντοχές στο να παρίσταται κανείς σε μία διαδικασία αυτο-αποθέωσης και εντελώς εκτός θέματος, υπήρξε παρέμβαση σε εκείνο το σημείο και τονίστηκε ότι δεν είναι δυνατόν, σε μία σύσκεψη για ένα συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα, να ακούν άπαντες και επί μακρόν, τον υφυπουργό Αθλητισμού να κάνει στην ουσία, μία προεκλογική ομιλία.

Μετά από όλα αυτά, οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έχουν καμία πρόθεση στο μέλλον, να δώσουν το «παρών» σε διαδικασίες μέσω των οποίων ο σημερινός υφυπουργός Αθλητισμού, θα έχει ως στόχο την αυτοπροβολή του.