ΟΠΑΔΟΙ

Original Ηρακλείου Κρήτης για Final 8: Αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε αυτό το προεκλογικό πανηγυράκι

Άλλη μια χρονιά αυτό που οι “λίγοι” θέλουν να αποκαλούν γιορτή του μπάσκετ θα διεξαχθεί στη πόλη μας (Final 8 ).

Μια ….γιορτή από “λίγους” για λίγους! Δεν είναι τυχαίο ότι το άθλημα του μπάσκετ στη χώρα μας χαρακτηρίζεται ως κλειστή κάστα. Και εξηγούμαστε. Για να παρακολουθήσει κανείς τους αγώνες θα πρέπει να “σκάσει” μίνιμουμ 70 ευρώ, γεγονός που θέτει ζήτημα ταξικότητας και γεγονός απαγορευτικό στις πλατιές μάζες, δημιουργώντας μια ελίτ που θα πάρει τα πατατάκια της και θα αράξει στα καρεκλάκια να δει τα ματς. Επιπλέον αν δεν έχεις δει τα ματς της εθνικής ή αν δεν είσαι αθλητής με μητρώο, δεν έχεις καμιά δουλειά στα 2 Αοράκια (ρατσισμός). Εκτός αν τα πηγαίνεις καλά με τα τοπικά βουλευτικά γραφεία ανεξαρτήτως χρώματος. Όσο για τους οργανωμένους, αυτοί θα έπαιρναν από 30 εισιτήρια μέσω των ΚΑΕ, οι οποίες δεν βοηθούν καθόλου στο να στηθεί μια πραγματική γιορτή με χιλιάδες οπαδούς των ομάδων (συνένοχες). Και αν οι ΚΑΕ τα έδιναν σε οπαδούς βεβαίως βεβαίως…

Είμαστε όμως πολύ περισσότεροι από 30. Επίσης έχουμε αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη. Σε ότι αφορά την αξιοπρέπεια δεν γουστάρουμε να πάρουμε τα αποφάγια της …γιορτής και σε ότι αφορά την αλληλεγγύη δεν γουστάρουμε να αφήσουμε έξω κανέναν αδερφό μας. Για εμάς το ή ΟΛΟΙ ή ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι μόνο στα λόγια. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τι ζήσαμε πέρυσι για την ίδια διοργάνωση όπου οι τοπικοί σερίφηδες “κόβανε” από τις λίστες αδέρφια μας για ψεύτικους λόγους ή για άκυρους λόγους, όπως ότι κάποιοι συμμετείχαν σε πορείες για κοινωνική διαμαρτυρία (χούντα).

Ως εκ τούτου η ORIGINAL 21 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ αρνείται να συμμετέχει σε όλο αυτό το προεκλογικό πανηγυράκι, δεν ζητά “εισιτήρια” ή προσκλήσεις και δεν πρόκειται να παρευρεθεί σε κάτι όπου το φαίνεσθαι καπελώνει το “είναι” και προτείνει του χρόνου να πάνε να κάνουν τους αγώνες στην Αυστραλία, όπως το ποδόσφαιρο, μιας και είναι ανίκανοι να το κάνουν ορθά και σωστά στη χώρα μας. Καλή τύχη στην ομάδα μας την οποία δεν έχουμε αφήσει ποτέ μόνη στη Κρήτη, σε κανένα άθλημα και αυτό το μαρτυρά η ίδια η πραγματικότητα και τα γεγονότα. Πάντα η ΑΕΚ ένιωθε σαν το σπίτι της εδώ. Αλλά δυστυχώς αυτή τη φορά θα αναγκαστούμε να είμαστε νοερά δίπλα της.

ORIGINAL 21 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ