ΣΚΕΨΕΙΣ

Καρναβαλεύουμε… σας κοροϊδεύουμε…

Οι Ιταλοί λένε “Una faccia, una razza”. Μάλλον σε αυτή τη φράση πρέπει να συμπεριλάβουν και τους Ολυμπιακούς του Βορρά και του Νότου. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προσπαθούν να σπάσουν φέτος τα κοντέρ της γραφικότητας, των πιο αδικημένων, του “μας πολεμάνε όλοι”, του “πάρτε κύριε λαχεία”. Κάτι τέτοιο μου θυμίζει η όλη κατάσταση.

Ευτυχώς όμως που βρισκόμαστε σε περίοδο καρναβαλιού και δεν τους παρεξηγώ. Από το απόγευμα του Σαββάτου και όσο τέλος πάντων διαρκέσει αυτό το κλάμα, διάβασα, άκουσα, είδα πράγματα που δείχνουν ξεκάθαρα πως το φετινό πρωτάθλημα είναι το πιο τοξικό. Όχι από άποψης ότι τέσσερις ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ). Αλλά διότι οι παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές δεν έχουν μάθει να χάνουν. Πόσοι από εσάς θυμάστε τους γονείς σας να σας λένε “σε ένα παιχνίδι κερδίζει πάντα ένας. Μην κλαις όταν δεν κερδίζεις εσύ. Πρέπει να παραδέχεσαι την ανωτερότητα του αντιπάλου”. Μάλλον αυτό το ξέχασαν κάποιοι.

Ας τα πάρω όμως τα πράγματα χρονικά. Το πρώτο ματς του Σαββάτου ήταν αυτό της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης. Εκεί όπου ο Γκαρντάφσκι δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεσή του να κόψει το ποδόσφαιρο από τον Αραούχο, πηγαίνοντας με τις τάπες στον Αχίλλειο τένοντα στο πόδι στήριξης τη στιγμή που η μπάλα φεύγει από το άλλο πόδι του Αργεντινού. Αν δεν είναι αυτό κόκκινη ποιο είναι; Κι όμως κάποιοι θέλησαν να βαφτίσουν το ψάρι – κρέας και να κάνουν λόγο για αυστηρή κάρτα και πως θα έπρεπε να δοθεί – εάν δοθεί κάτι – κίτρινη. Μιλάμε οι άνθρωποι δεν έχουν ίχνος τσίπα πάνω τους. Με αυτά και με εκείνα η ΑΕΚ έφτασε σε μια άνετη νίκη δημιουργώντας 34 τελικές, σημειώνοντας δύο γκολ και στέλνοντας μήνυμα πως το ματς της Τούμπας ήταν μια κακή παρένθεση.

Επόμενο παιχνίδι αυτό μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ. Φωνάζει λέει η ομάδα της Θεσσαλονίκης ότι αδικήθηκε. Στα highlights που είδα μετά το τέλος του αγώνα προσπαθούσα να βρω τη φάση για την οποία ζητάει πέναλτι η ομάδα του Λουτσέσκου. Και δεν βρήκα ούτε μια στιγμή που ο ΠΑΟΚ πήρε κατά του σφύριγμα. Αντιθέτως η φάση που ο Πήλιος σηκώνεται να πάρει την κεφαλιά, σπρώχνεται ξεκάθαρα με τα δύο χέρια από τον Νάρεϊ. Ίσως γι αυτή τη φάση να μιλάνε στον ΠΑΟΚ. Και αφού τελειώνει το ματς, στη συνέντευξη Τύπου ο γνωστός Λουτσέσκου, δίνει το γνωστό ρεσιτάλ αηδίας περί VAR και πως αυτό έχει γ@@@ την ομάδα του. Το ακούσαμε κι αυτό!

Το κερασάκι στην τούρτα όμως ήρθε να συμπληρωθεί στο ντέρμπι των αιωνίων. Εκεί όπου οι οπαδοί του Ολυμπιακού έκλεψαν ένα κορέο με τον Παρθενώνα και οπαδός της ΑΕΚ τους πήρε ένα από τα πιο ιστορικά πανό, αυτό του Βύρωνα, κάτω από την μύτη τους. Μεγαλύτερο ψείρισμα από αυτό δεν πρέπει να έχει υπάρξει. Τέλος πάντων. Όλοι στο ντέρμπι στέκονταιστη φάση του γκολ των Πειραιωτών. Εκεί όπου ο Ελ Αραμπί είναι ξεκάθαρα οφσάιντ και ας χτυπάνε οι άλλοι τον κώλο τους κάτω… Τα πιο ωραία όμως άργησαν μετά το ακυρωθέν τέρμα των ερυθρολεύκων. Καραπαπάς και Μαρινάκης κάνουν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο ή για να μην είμαι άδικος, στη γραμμή του πλαγίου μπροστά από τον 4ο θέλοντας να δείξουν με τον… τρόπο τους το λάθος όπως νομίζουν στον Πορτογάλο διαιτητή Πινέιρο. Τον πήγαν καροτσάκι έμαθα μέχρι τα αποδυτήρια μετά τη λήξη του αγώνα, ενώ η ανακοίνωση που βγάζει η ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά το ματς είναι χάρμα οφθαλμών. “Μία ακόμα καταφανέστατη αλλοίωση – Από τα πιο ξεφτιλισμένα πρωταθλήματα το φετινό” είναι ο τίτλος της με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να ξεχνάει ότι είναι πρόεδρος της Super League, χαρακτηρίζοντας δηλαδή ξεφτιλισμένο το πρωτάθλημα στο οποίο είναι το κεφάλι αυτού. Τρομερά πράγματα.

Εγώ απλά έχω να πω από την μεριά μου πως… καρναβαλεύουμε… σας κοροϊδεύουμε…