AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Την Κυριακή… κροτίδα και την Τετάρτη… οβίδα! Η ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου με τους νέους να βγάζουν γούστα!

Με τους… νέους να βγάζουν γούστα η ΑΕΚ νίκησε 3-0 την Κηφισιά και με συνολικό σκορ 5-0 πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί περιμένει τον νικητή από το ζευγάρι Πανσερραϊκός – Απόλλων Πόντου με την ομάδα των Σερρών να έχει το πάνω χέρι από το πρώτο ματς (είχε νικήσει 3-0). Η… οβίδα του Μουστακόπουλου το highights του ματς και τα γκολ των Ραντόνια και Μαχαίρα έδωσαν την νίκη στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα που αποθεώθηκε για μια ακόμη φορά απ’ όλο το γήπεδο.

Δυνατά μπήκε η ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό ο Φαν Βέερτ προσπάθησε να κρεμάσει τον Αγριμάκη, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Επτά λεπτά αργότερα ο Ολλανδός έκανε σέντρα από δεξιά, ύστερα από κάθετη του Μάνταλου, με τον Αγριμάκη να βάζει μεγάλο «στοπ» στο πλασέ (ύστερα από μικρή προσποίηση) του Τσούμπερ. Η Κηφισιά απείλησε στο 22′. Φαλτσαριστό σουτ του Προβυδάκη, έπεσε στη γωνία του κι έδιωξε σε κόρνερ ο Στάνκοβιτς. Τελικά το γκολ ήρθε για την Ένωση μετά από πίεση. Και τι γκολ. Γκολάρα! Στο 27′ ο Μουστακόπουλος έπιασε τρομερή μονοκόμματη βολίδα με το αριστερό (το κακό του πόδι) από τα 10-15 μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να καρφώνεται στο αριστερό παραθυράκι! Την μπάλα την έστρωσε ο Γαλανόπουλος. Συνδυασμός από τα δύο χαφ του Δικεφάλου. Επόμενη καλή στιγμή για τους κιτρινόμαυρους στο 34′. Ο Φαν Βέερτ έστρωσε στον Τσούμπερ, αλλά εκείνος αστόχησε από πλεονεκτικό σημείο (βέβαια δεν του ήρθε πολύ καλά η πάσα). Οι φίλοι της ΑΕΚ χειροκρότησαν τον Ελβετό άσο, ώστε να τον ενθαρρύνουν. Ο Τσούμπερ έψαχνε το γκολ το οποίο όμως δεν ήρθε ούτε στο 43′. Μετά από προσποιήσεις μέσααπό την περιοχή έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Ρότα έκανε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο επερχόμενος Ραντόνια με προβολή έκανε το 2-0 στο 48ο λεπτό. Στο 52′ ο Μάνταλος έβγαλε τετ α τετ τον Τσούμπερ, ο οποίος όμως δεν πλάσαρε εύστοχα. Στο 66′ η Κηφισιά είχε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει. Ο Τετέι έκλεψε από τον Τζαβέλλα, αλλά εν συνεχεία ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε το σουτ του. Στο 76′ ο Φερνάντες συνέκλινε, έπιασε και το φαλτσαριστό σουτ, με τον Αγριμάκη να μπλοκάρει σε δεύτερο χρόνο. Ένα λεπτό μετά ωραίος συνδυασμός από τους παίκτες της ΑΕΚ. Ο Μάνταλος βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, με τον Αγριμάκη να αποκρούει. Εν συνεχεία, ο Φαν Βέερτ έπεσε στην περιοχή, με τον Άγγελο Ευαγγέλου να δείχνει «παίζετε». Τελικά η συνεχόμενη πίεση της Ένωσης απέδωσε καρπούς και τρίτο γκολ. Σκόρερ ο Μαχαίρας. Στο 82′ ωραίο τριγωνάκι Φαν Βέερτ, Φερνάντες και Μαχαίρα, με τον δεύτερο να γυρνά παράλληλα στον νεαρό άσο που σκόραρε από κοντινή απόσταση για να κάνει το 3-0. Το ματς ολοκληρώθηκε με το διαγώνιο σουτ του Φαν Βέερτ με την μπάλα να περνά βασανιστικά δίπλα από τη ρίζα του δοκαριού.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Ραντόνια (63′ Πινέδα), Φερνάντες, Μουστακόπουλος (78′ Κοσίδης), Γαλανόπουλος, Τσούμπερ (65′ Μαχαίρας), Μάνταλος, Φαν Βέερτ.

Κηφισιά (Γιώργος Πετράκης): Αγριμάκης, Βαφέας, Μπαρμπόσα, Ποζατζίδης, Προβυδάκης (79′ Παναγιώτου), Παπασάββας (55′ Κουιρουκίδης), Γκίνη, Να, Ταλάλ (55′ Πέιος), Καλλέργης (70′ Παυλάκης), Τετέι (70′ Πρίτσας).