AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Μνηστήρες” στη Νίκαια με τα μάτια στραμμένα στον Λιβάι Γκαρσία

Ο Λιβάι Γκαρσία με το γκολ που πέτυχε απέναντι στον Πανσερραϊκό έφτασε τα 12 και τις 4 ασίστ σε 21 αγώνες. Η αλλαγή θέσης και η τοποθέτησή του στην κορυφή της επίθεσης και η αναγέννησή του οφείλεται αποκλειστικά στον Ματίας Αλμέιδα αλλά και στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή από τον Τρινιντάντ και Τομπάγκο που βρήκε τον εαυτό του.

Λογικό λοιπόν να πέφτουν πάνω του αρκετά ευρωπαϊκά μάτια. Στο ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στην “Αγιά Σοφιά” είχαν βρεθεί άνθρωποι από Βόλφσμπουργκ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Βιγιαρεάλ, Μπολόνια, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Στουτγάρδη. Ομάδες δηλαδή από κορυφαία πρωταθλήματα και με μεγάλο… πορτοφόλι. Μάλιστα, η Βόλφσμπουργκ ήταν αυτή που το καλοκαίρι του 2021 είχε φτάσει να προσφέρει αρχικά 6.000.000 και τελικά 8.000.000 ευρώ για την αγορά του στην ΑΕΚ, εισπράττοντας αρνητική απάντηση. Οι «λύκοι» δεν έχουν… ξεχάσει τον διεθνή άσο και δεν αποκλείεται να επανέλθουν.

Ο Λιβάι Γκαρσία έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ ως το καλοκαίρι του 2025, στο οποίο δεν προβλέπεται ρήτρα, ωστόσο η προηγούμενη ομάδα του, Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης 40%. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν-για παράδειγμα- η ΑΕΚ τον πουλήσει για 10.000.000 ευρώ, η ίδια θα εισπράξει μόνο 6.000.000 ενώ οι Ισραηλινοί θα βάλουν 4.000.000 ευρώ στα ταμεία τους.

Για τον Γκαρσία θα βρεθούν την Κυριακή στο γήπεδο της Νίκαιας κι άλλοι “μνηστήρες” ώστε να τον δουν και πάλι αγωνιζόμενο απέναντι αυτή τη φορά στον Ιωνικό.