AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μέχρι και ο Ιταλός διαιτητής Ριτσόλι βάζει τέλος στην προπαγάνδα για τη φάση Αθανασιάδη – Φαμπιάνο (video)

Πολλή σκόνη σηκώθηκε από τη φάση του Αθανασιάδη – Φαμπιάνο με τα ΜΜΕ διοικήσεως Μαρινάκη αλλά και Σαββίδη συν αυτά του Άρη να κάνουν λόγο για πέναλτι. Η απάντηση έρχεται να δοθεί από τον κορυφαίο Ιταλό διαιτητή Ριτσόλι ακόμα και σε αυτούς τους… αμισθί τηλεκριτικούς που νομίζουν ότι πηγαίνουν στο Μέγαρο.

Το 2014 η Γερμανία αντιμετωπίζει την Αργεντινή στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στο 57ο λεπτό ο Νόιερ γκρεμίζει τον Ιγκουαΐν με τους Αργεντίνους να ζητάνε πέναλτι και τον Ιταλό ρέφερι να λέει “παίζετε”…

Η αιτιολόγηση σε όλο αυτό; Η επέμβαση του Γερμανού πορτιέρο ήταν, όντως, με πολλή δύναμη, αλλά όπως τόνισε, στόχος του ήταν η μπάλα! Ο Ιταλός διαιτητής, που ήταν ο τρίτος από την χώρα του, ο οποίος διαιτήτευσε σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, μίλησε… στο site της ιταλικής Ομοσπονδίας. «Η παρουσία μου στον τελικό αποτελεί μια πηγή υπερηφάνειας για το ιταλικό ποδόσφαιρο, ένιωσα πολύ συγκινημένος», τόνισε εκτός των άλλων.

«Ο Νόιερ ήρθε πρώτα σε επαφή με τη μπάλα», είπε αρχικά ο Ιταλός ρέφερι και συνέχισε: «Μετά τον αγώνα είδα την φάση και τότε κατάλαβα πως το… χτύπημα του Γερμανού τερματοφύλακα ήταν με πολλή δύναμη, θα έλεγα ήταν… εγκληματικό χτύπημα. Ο Ιγκουαΐν εκείνη τη ώρα διαμαρτυρήθηκε έντονα, αλλά όταν το παιχνίδι τελείωσε, ο ίδιος και οι υπόλοιποι παίκτες μου έδωσαν συγχαρητήρια για τις αποφάσεις μου. Το παιχνίδι ήταν δύσκολο, αλλά είχα μεγάλη βοήθεια από τους παίκτες, αλλά και από τους συναδέλφους μου. Ένας τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποτέ δεν είναι εύκολος αγώνας. Πιο… περίπλοκα ένιωσα όταν ακυρώθηκε το γκολ του Ιγκουαΐν, γεγονός που αναπόφευκτα δημιούργησε ένταση μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Ο Νικόλα Ριτσόλι, μαζί με τους βοηθούς του και τον 4ο διαιτητή, βραβεύτηκαν μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον Ζεπ Μπλάτερ. Εκείνη τη χρονιά αλλά και την επόμενη ο Ριτσόλι αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος διαιτητής του κόσμου από την IFFHS.