AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η σημαντική διπλή δωρεά του Καραλή στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ

Μία πολύ σημαντική διπλή δωρεά έκανε ο Γιάννης Καραλής στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ που θα λειτουργεί στην OPAP ARENA.

Πρόκειται για φανέλες που έχουν φορεθεί σε αγώνες που έμειναν στην ιστορία για διαφορετικούς λόγους, με πρώτο το φιλικό με την Παρτιζάν στις 7 Απριλίου του 1999. Η ΑΕΚ είχε προκαλέσει αίσθηση σε όλο τον κόσμο όταν πήγε στο Βελιγράδι την εποχή των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών και από εκείνο τον αγώνα ο νυν Σύμβουλος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ είχε κρατήσει ως «λάφυρο» τη φανέλα του ποδοσφαιριστή της Παρτιζάν Τζόρτζε Τόμιτς.

Η δεύτερη φανέλα που προσφέρει ο Γιάννης Καραλής, είναι αυτή που φορούσε ο Νάτσο Σκόκο στη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού με 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 6 Ιανουαρίου 2010. Ο Αργεντινός ηταν ο σκόρερ και των δύο γκολ της μεγάλης ανατροπής και η φανέλα του θα εκτεθεί στις προθήκες του Μουσείου.

Ευχαριστούμε πολύ τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, αλλά και τους φίλους της ΑΕΚ για την τεράστια επιθυμία τους να προσφέρουν κειμήλια ζωής και θυμίζουμε ότι το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ μπαίνει στην τελική ευθεία συλλογής εκθεμάτων! Οσοι παλαίμαχοι ή φίλαθλοι διαθέτουν αντικείμενα, τα οποία θέλουν να προσφέρουν, παρακαλούνται να επικοινωνούν στο e-mail [email protected] υπ’ όψιν των κ. Γεράσιμου Γασπαρινάτου και Γιάννη Μπίλιου.