AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ενα σεμινάριο πολύ διαφορετικό από τα άλλα

Ενα από τα ιδιαίτερα και πιο επιτυχημένα ήταν το 2ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Δικτύου Ακαδημιών ΑΕΚ για τη σεζόν 2022-23 που πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 21 και 22 Ιανουαρίου. Οι εκπρόσωποι των 23 συνεργαζομένων συλλόγων από όλη την Ελλάδα που βρέθηκαν στα Σπάτα, δεν είχαν μόνο την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα παροχής τεχνογνωσίας που συνδύαζε, όπως πάντα, θεωρία και πράξη, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά τον Ματίας Αλμέιδα το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο προπονητής της ΑΕΚ αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση της Διεύθυνσης Δικτύου, κατόπιν πρωτοβουλίας του Αθλητικού Διευθυντή της Ακαδημίας Ηλία Κυριακίδη, να μιλήσει στο σεμινάριο και να αναπτύξει το θέμα «Η οικογενειακή ανατροφή, οι κοινωνικές προσλαμβάνουσες και η ποδοσφαιρική καριέρα ως παράγοντες της εξέλιξης ενός προπονητή». Ο Αργεντινός τεχνικός βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας για περίπου μία ώρα, μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του και γυμναστή της πρώτης ομάδας Γκίντο Μπονίνι, και είχε και την ευκαιρία να γνωριστεί με τα στελέχη της Ακαδημίας και με τους εκπροσώπους των συλλόγων.

Για μία ακόμα φορά, κύριο χαρακτηριστικό του σεμιναρίου ήταν η ευρείας γκάμα θεματολογία. Βασικό στοιχείο ήταν και πάλι η διαδραστικότητα, γεγονός που έκανε τη διαδικασία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα για τους συμμετέχοντες. Τονίστηκε η αξία της δημιουργίας ισχυρού μαθησιακού περιβάλλοντος, με εισηγήσεις που έδιναν συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την εύρυθμη λειτουργία μιας Ακαδημίας, ενώ παρουσιάστηκαν αμιγώς αγωνιστικά θέματα αλλά και τα πιο «εναλλακτικά», όπως η σωστή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από αθλητές, γονείς και εκπαιδευτές.

Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είχε ο Αθλητικός Διευθυντής της Ακαδημίας και Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Δικτύου κ. Ηλίας Κυριακίδης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα με τίτλο «Περιβάλλον προπόνησης». Το πρόγραμμα του Σαββάτου αναλώθηκε κυρίως σε θέματα αγωνιστικής φύσεως, καθώς σε αυτό περιλαμβανόταν αγώνας των ομάδων Κ14 της ΑΕΚ με την Κηφισιά και η ανάλυσή του από τους συμμετέχοντες, ενώ υπήρξε και εισήγηση από τον επικεφαλής του τμήματος goalkeeping της Ακαδημίας Διονύση Χιώτη με τίτλο «Διερεύνηση και ανάλυση της θέσης του τερματοφύλακα στη σύγχρονη εποχή».

Το πρόγραμμα της Κυριακής άρχισε με προπονητική μονάδα της Κ13 της ΑΕΚ με εισήγηση του προπονητικού τιμ της ομάδας (Τάσος Στασινόπουλος, Γιώργος Παπαλεοντίου, Γιώργος Κιούπης) και ακολούθησε εισήγηση του γυμναστή της Ακαδημίας Ιάσονα Ψαρρά με θέμα «Αξιολόγηση παραμέτρων φυσικής κατάστασης με απλά μέσα». Ο προπονητής της ομάδας Κ19 Γενναίος Καραχάλιος ανέλυσε το θέμα «Ρεαλιστική προπόνηση μέσω αναλυτικής μεθόδου» και το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώθηκε με εισήγηση της social media manager της ΠΑΕ ΑΕΚ Χριστίνας Κορομηλά με θέμα «Η δύναμη των Social Media στο ποδόσφαιρο»

Την οργανωτική μέριμνα του σεμιναρίου είχε ο κ. Λεωνίδας Χατζημιχάλης.