ΣΚΕΨΕΙΣ

Αυτή η αγάπη να κρατήσει όσο καμία άλλη

Φάγαμε πάλι καψούρα. Το έχουμε στο DNA μας εμείς οι Ενωσίτες. Αν δούμε κάτι που μας κάνει κλικ, μου μας αρέσει, που μας τραβάει πάνω του βρε παιδί εκεί κολλάμε. Κόλλημα λοιπόν φάγαμε και με τον Ματίας Αλμέιδα. Είναι αυτό που λέει ο λαός “κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι”. ΑΕΚ και Αλμέιδα συνεχίζουν μαζί ως το 2028 με την ευχή και ελπίδα να μην συμβεί το όποιος ανανεώνει γρήγορα φεύγει από την ομάδα. Αν και στην περίπτωση του Αργεντίνου φαίνεται να ισχύει το αντίθετο. Ακόμα και τίτλο να μην πάρει η φετινή ΑΕΚ έχει όλα τα φώτα να πρωταγωνιστήσει και να χτίσει κάτι καλό χρόνο με το χρόνο.

Πως φτάσαμε όμως στην ανανέωση του Αλμέιδα; Τα πράγματα απλά! Ήταν 21 Απριλίου του 2022. Τότε είχε γίνει η πρώτη επαφή του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Αργεντίνο κόουτς. Τα έβαλαν κάτω, είπε τι ήθελε η μία πλευρά, είπε τι ήθελε η άλλη και φτάσαμε στο deal. Όχι αμέσως αλλά μετά από έναν μήνα ακριβώς. 21 Μαΐου του 2022 και η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας. «Με προπονητή τον Ματίας Αλμέιδα η επιστροφή στο σπίτι μας! Καλή επιτυχία, Mati!» ήταν το… ζουμί της υπόθεσης.

Φτάσαμε στον Ιούλιο, ο Αλμέιδα δηλώνει πως “το μόνο που μένει είναι να πείσω τον πρόεδρο με την δουλειά μου για να μου προτείνει 10ετές συμβόλαιο”. Δεν ξέρω πραγματικά αν το πίστευε. Δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του ο Αλμέιδα, αλλά πραγματικά όχι μόνο έπεισε τον Μελισσανίδη που δεν είναι και ο πιο εύκολος άνθρωπος στον πλανήτη γη, αλλά έπεισε και τον κόσμο της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως λίγους μήνες μετά ήρθε η αποθέωση στο Βόλο. Η ΑΕΚ… χορεύει στο γήπεδο, ο κόσμος… χορεύει στην εξέδρα και το “Αλμέιδα, πορόποπόμ…” ακούγεται δυνατά!

Φτάσαμε στον Ιανουάριο του 2023, ο τεχνικός του μέλλοντος δηλώνει πως είναι ένας από εμάς. Και πράγματι, είναι! “Δεν είναι θέμα χρημάτων. Είναι θέμα αγάπης, πάθους και όρεξης να κερδίζεις. Πολλοί προπονητές βλέπουν την δουλειά σε μια ομάδα σαν την δημιουργία της ευκαιρίας για την επόμενη. Εγώ όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση όχι. Θέλω να είμαι εδώ, θέλω να είμαι στην ΑΕΚ!”

Και θα είναι στην ΑΕΚ διότι πήρε συμβόλαιο ζωής, συμβόλαιο αγάπης το οποίο υπέγραψε πρώτα με τον κόσμο και μετά με τη διοίκηση της ομάδας. Αλμέιδα και ΑΕΚ θα πορευτούν μαζί ως το 2023. Με αυτό το πάθος, την τρέλα, την αγάπη που έχουν για την ομάδα. Στόχος; Το καλό ποδόσφαιρο και οι τίτλοι. Σύντομα θα πανηγυρίσουμε μαζί στη Νέα Φιλαδέλφεια…