AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μίτσελ στη 40άδα των ξένων ριμπάουντερ της ΑΕΚ

Αν και δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ επιθετικά, ο Ακίλ Μίτσελ έφτασε σε μία ακόμη μεγάλη επίδοση ριμπάουντ μέσα από τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα Carna και παράλληλα σε κάποια επιτεύγματα με αυτά.

Ο σέντερ της «Ένωσης» είχε για έκτη φορά διψήφια επίδοση ριμπάουντ και τελειώνοντας τον αγώνα με 13, διεύρυνε τη διαφορά από τους Γκούντγουϊν, Ντέιβις και Χόκινς που τον ακολουθούν με 94. Με αυτά έφτασε τα 114 ριμπάουντ σε 13 αγώνες και μπήκε στη 40άδα των ξένων ριμπάουντερ της ΑΕΚ στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Άφησε πίσω του τους Μαρκ Κάρτερ (101), Μπλάγκοτα Σέκουλιτς (105) και Άντονι Μπούι (111).

Αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς, δεδομένου ότι έχει μέσο όρο 8,76 ριμπάουντ και η αγωνιστική που διανύουμε είναι η 13η, ο Μίτσελ μπορεί να προλάβει, έστω και μέσα από τα πλέι οφ, να γίνει ο 17ος ξένος στην ιστορία της ΑΕΚ που θα φτάσει τα 200+ ριμπάουντ στην Basket League.

Ο Παναμέζος μάζεψε 10 από τα 13 ριμπάουντ του στην άμυνα, έφτασε τα 78 και μπήκε επίσης στην πρώτη 40άδα των ξένων παικτών της ΑΕΚ στην Basket League. «Έπιασε» στην 39η θέση τον Μαρκ Κάρτερ που φόρεσε τη φανέλα της «Ένωσης» στη σεζόν 2015-16.

Ο Μίτσελ στον αντίποδα ήταν άστοχος ενός πεδιάς σημειώνοντας τη 10η επίδοση 8+ άστοχων διπόντων της φετινής Basket League (2/10).

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Βασίλης Ξανθόπουλος πραγματοποίησε την 64η εμφάνιση του με την ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα, μπαίνοντας στην 30άδα της σχετικής λίστας στα χρόνια της Basket League. Για να γίνει αυτό ξεπέρασε τους Άγγελο Κορωνιό, Σπύρο Μαγγουνή, Μίκαελ Λάρσεν και Μάρτιν Μιούρσεπ.

*Ο Κώστας Παπαδάκης είχε σημαντική συμβολή στη νίκη της ΑΕΚ με οχτώ πόντους σε 6:39 λεπτά παρουσίας στο παρκέ. Παράλληλα έφτασε σε δύο επιτεύγματα καριέρας στην Basket League. Έφτασε τις 100+ εύστοχες βολές και τα 50 κλεψίματα. Ο γκαρντ της ΑΕΚ έχει 101/128 βολές (78,9%).

*Με τους εννιά πόντους που είχε χθες, ο Δημήτρης Φλιώνης ξεπέρασε τους 700 στην 160η εμφάνιση του στην Basket League.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Η ΑΕΚ έφτασε στη νίκη αν και σημείωσε διπλό, αρνητικό ρεκόρ περιόδου στα δίποντα έχοντας 9/30. Πρόκειται για τη μικρότερη επίδοση εύστοχων σουτ δύο πόντων, αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 10 που είχε το Λαύριο Megabolt στην 6η αγωνιστική απέναντι στον Απόλλωνα Carna. Στην ίδια επίδοση είχαν μείνει πέρυσι Περιστέρι bwin και Απόλλων Carna στα παιχνίδια τους με τον Άρη για την 9η και στην 26η αγωνιστική αντίστοιχα.

*Παράλληλα η «Ένωση» σημείωσε και νέο αρνητικό ρεκόρ περιόδου εκτελώντας με 30% στα δίποντα. Το προηγούμενο ήταν το 34,28% που είχαν ο Ιωνικός στην πρεμιέρα με τον Κολοσσό H Hotels και η Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό στη 12η αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ, έχοντας αμφότεροι από 12/35.