ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομάδες Ρομά επιτέθηκαν σε οδηγούς στην Περιφερειακή Αιγάλεω

Άγρια νύχτα στην Αττική, με εξαγριωμένους Ρομά να κάνουν επιθέσεις σε ανθρώπους και περιουσίες, με αφορμή τον τραυματισμό του 16χρονου από πυρά αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στις 11:20 χθες το βράδυ άγνωστοι σταμάτησαν φορτηγό στην Περιφερειακή Αιγάλεω και αφού κατέβασαν τον οδηγό με χρήση σωματικής βίας, πυρπόλησαν το όχημα.

Ο οδηγός χτυπημένος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Στην ίδια περιοχή πυρά αγνώστων δέχτηκαν χθες το βράδυ δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Δεν υπήρξαν τραυματίες, ενώ οι πυροσβέστες ενημέρωσαν άμεσα το κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος πως δέχτηκαν σκάγια και οπισθοχώρησαν.

Στο σημείο έφτασαν ομάδες ΟΠΚΕ, οι οποίες δέχτηκαν πυροβολισμούς χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματίας.

Λίγο αργότερα και πάλι στην Περιφερειακή Αιγάλεω, άγνωστοι ακινητοποίησαν αυτοκίνητο με την απειλή όπλου και κατέβασαν και επιτέθηκαν 58χρονο άνδρα. Του αφαίρεσαν επαγγελματικό εξοπλισμό, χρηματικό ποσό και προσωπικά αντικείμενα.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο ΚΑΤ.

Απειλές από ομάδες Ρομά

Στον Ασπρόπυργο μία ομάδα Ρομά έβαλε φωτιά σε εργοστάσιο ελαστικών αργά το βράδυ της Τετάρτης και η πυρκαγιά λόγω των υλικών έλαβε μεγάλες διαστάσεις.

Μάλιστα, οι κάτοικοι των γύρω περιοχών έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Νωρίτερα χθες, σύμφωνα με την Αστυνομία στη συγκεκριμένη επιχείρηση έγινε διάρρηξη με τους δράστες να αφαιρούν μεγάλο αριθμό ελαστικών. Η κλοπή έγινε αντιληπτή περίπου τις 9 το βράδυ από τους υπεύθυνους του καταστήματος και ειδοποίησαν την αστυνομία. Λίγη ώρα αργότερα το κατάστημα τυλίχθηκε στις φλόγες.

Στα TikTok κυκλοφόρησε βίντεο από τη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο και στο live υπήρξαν απειλές από χρήστες Ρομά, οι οποίοι έγραψαν μεταξύ άλλων, «Έλληνες, θα σας ρίξουμε στη θάλασσα».

Πηγή: thestandard.gr