AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ξανθόπουλος 7ος πασέρ στην ιστορία της ΑΕΚ

Μία θέση στη λίστα των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία της ΑΕΚ στην Basket League «σκαρφάλωσε» ο Βασίλης Ξανθόπουλος και είναι πλέον 7ος. Ο 38χρονος γκαρντ μοίρασε πέντε ασίστ κόντρα στον Παναθηναϊκό και έφτασε τις 188, για να ξεπεράσει τον Φώτη Κατσικάρη που είχε 183 ασίστ φορώντας τα κιτρινόμαυρα από το 1992 ως το 1996.

Ο Ξανθόπουλος έφτασε τις 188 ασίστ μέσα από την 60ή εμφάνιση του με τη φανέλα της ΑΕΚ, έναν αριθμό που είχαν άλλοι 36 παίκτες στο παρελθόν. Ο Κατσικάρης από την πλευρά του έφτασε στις 183 ασίστ έχοντας 45 αγώνες περισσότερους από τον Ξανθόπουλο με την «Ένωση» στην κατηγορία (105).

Ακόμη για την ΑΕΚ…

*Ο Ακίλ Μίτσελ είχε 18 πόντους και 12 ριμπάουντ φτάνοντας για τρίτη φορά σε double-double μετά από εκείνα με τον Απόλλωνα Carna στη 2η και τον Άρη στην 4η αγωνιστική. Ο Αμερικανός έφτασε στη 2η θέση της σχετικής λίστας τους Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Νταντέ Χόκινς, πίσω μόνο από τον Τσέβεζ Γκούντγουϊν που ανέβηκε στα τέσσερα.

Ο Παναμέζος σέντερ έφτασε ήδη μέσα από την 9η αγωνιστική την κορυφαία επίδοση double-double της ΑΕΚ της περασμένης σεζόν, αφού τρεις φορές έφτασε σε αυτήν ο Ίαν Χάμερ.

*Ο Κένι Ουίλιαμς με τους 10 πόντους που είχε στο ΟΑΚΑ, έφτασε τους 400 μέσα από την 34η εμφάνιση του στην Basket League.