AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με αγάπη από τη χώρα της τουλίπας! Ο Φαν Βέερτ πήρε από το χέρι την ΑΕΚ (3-0) κόντρα στη Λαμία!

Η ΑΕΚ βρήκε τις λύσεις στο δεύτερο μέρος και με πρωταγωνιστή τον Τομ Φαν Βέερτ, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα, ξεκίνησε με το δεξί στην επανέναρξη και ανέβηκε στους 32 βαθμούς του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε με 3-0 της Λαμίας για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Σκόραρε και ο Λιβάι Γκαρσία με ωραία ατομική ενέργεια.

ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΓΚΟΛ

Πιο δυνατά στο παιχνίδι μπήκε η ΑΕΚ και μόλις στο 2ο λεπτό είχε την πρώτη καλή στιγμή. Μάνταλος και Ρότα συνεργάτης με τον δεύτερο να… σπάσει μεταξύ πέναλτι και μεγάλης περιοχής, ο Πινέδα έπιασε το πλασέ, αλλά ο Σαράνοφ έδιωξε. Στο 10’ ο Μάνταλος κουβάλησε την μπάλα, δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής με τον πορτιέρο της Λαμία να διώχνει σε κόρνερ. Η επόμενη καλή στιγμή για την Ένωση άργησε να έρθει. Στο 26’ η ΑΕΚ απείλησε εις διπλούν. Αρχικά με τον Μάνταλο και στη συνέχεια με τον Σιμάνσκι με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει. Τρία λεπτά μετά ο Μάνταλος πέρασε στον Αραούχο εκείνος δοκίμασε φαλτσαριστό πλασέ από θέση μέσα αριστερά στην περιοχή με την μπάλα να φεύγει εκτός.  Η πρώτη καλή στιγμή για τη Λαμία ήρθε στο 31’. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η ομάδα του Σάββα Παντελίδη άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της. Ο Νούνιες έκανε το σουτ από την καρδιά της περιοχής της ΑΕΚ με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει. Η ΑΕΚ είχε ακόμα μια φάση τρία λεπτά αργότερα. Ο Χατζισαφί έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Λιβάι Γκαρσία έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής με τον Σαράνοφ να μπλοκάρει. Η τελευταία καλή στιγμή ήταν για τη Λαμία. Ύστερα από ανάπτυξη από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στο ύψος του ημικυκλίου, με τον Τζανδάρη να πιάνει συρτό σουτ που κατέληξε βασανιστικά δίπλα από τη ρίζα της αριστερής δοκού.

ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ… ΚΑΙΝΕ!

Φορτσάτη ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ. Στο 54’ ο Αραούχο έκανε το σουτ από δύσκολη γωνία, με τον Σαράνοφ να διώχνει σε κόρνερ. Στο 62’ ο Ματίας Αλμέιδα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Τομ Φαν Βέερτ θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και πέντε λεπτά μετά ο Ολλανδός τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Φαν Βέερτ σηκώθηκε για την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 με την «Αγιά Σοφιά» να παίρνει… φωτιά.  Η ΑΕΚ είχε την κυκλοφορία της μπάλας, πίεζε την Λαμία και τελικά έφτασε στο δεύτερο γκολ στο 88’. Ο Φαν Βέερτ από σκόρερ έγινε δημιουργός, πέρασε στον Λιβάι Γκαρσία, εκείνος έτρεξε στην αντεπίθεση, απελευθερώθηκε με εξαιρετικές προσποιήσεις, πέρασε και τον Σαράνοφ και έγραψε το 2-0. Ωστόσο ο Ολλανδός επιθετικός πέτυχε και δεύτερο προσωπικό γκολ. Στο 94’ ο Ρότα έκανε μία καταπληκτική σέντρα από τα δεξιά και ο Ολλανδός στράικερ με μια πανέμορφη κεφαλιά έκανε το τελικό 3-0 και αποθεώθηκε απ’ όλο το γήπεδο.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί, Πινέδα, Σιμάνσκι (62’ Φαν Βέερτ), Γιόνσον, Μάνταλος (88’ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (90’ Χριστόπουλος), Αραούχο.

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ – Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Τζανδάρης, Μπεχαράνο (79’ Μπεχαράνο), Τσιλούλης, Σλίβκα (72’ Γιακουμάκης), Νούνιες, Μανούσος (72’ Ντε Βινσέντι).