AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Πάτησε τον Άρη (3-1) η εξαιρετική ΑΕΚ

Τη νίκη με 3-1 σετ πανηγύρισε η ΑΕΚ επί του Άρη, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Pre League.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό που στάθηκε στο πλευρό τους, τα έδωσαν όλα και έφτασαν σε μία μεγάλη νίκη, τόσο για βαθμολογικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Η «Ένωση» παραμένει στην 3η θέση της βαθμολογίας, ενώ ακολουθούν 5 συνεχόμενα παιχνίδια στα οποία η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο, έχοντας την ευκαιρία όχι μόνο να καλύψει τη διαφορά της από Καλαμάτα (6 βαθμοί) και Κέρκη (1 βαθμός), αλλά και να τους προσπεράσει, πριν τα μεταξύ τους ντέρμπι που έρχονται στη συνέχεια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο ομάδες βάδιζαν χέρι-χέρι στο ξεκίνημα του πρώτου σετ. Η ΑΕΚ βελτιώνοντας το μπλοκ της πήρε μία μικρή διαφορά δύο πόντων, την οποία διατήρησε έως το 17-15. Με τον Μπατατζίμ να «εκτελεί» με κάθε τρόπο, αλλά και το μπλοκ να δίνει δεύτερες μπάλες στην πλευρά της «Ένωσης» με σερί 8-2, η ΑΕΚ έκανε το 1-0 (25-17).

Με τον Μπατατζίμ να… «βομβαρδίζει» από το σερβίς η ΑΕΚ προηγήθηκε με 5-0. Ο Άρης αντέδρασε και με βελτιωμένο μπλοκ και δυνατό σερβίς μείωσε σε 6-5. Ακολούθησε νέο σερί του «Δικεφάλου», χάρη στον εκπληκτικό Παλέντζα. Ο άσσος της ΑΕΚ πήγε στο σερβίς με το σκορ στο 7-5 και έφυγε με το σκορ 15-6, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό κατακτώντας τελικώς το σετ με 25-12.

Στο τρίτο σετ, ο Άρης προηγήθηκε με 3-5 και 7-9, δείχνοντας σημάδια αντίδρασης. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν τα λάθη της ΑΕΚ στην επίθεση, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 6 πόντους (8-14). Παλέντζας και Μπατατζίμ με πολύ όμορφα τελειώματα, αλλά και η βελτίωση της υποδοχής της ομάδας του Άκη Χατζηαντωνίου, «ροκάνισαν» σταδιακά τη διαφορά και έφεραν το σετ στα ίσια (21-21). Ο Άρης έφτασε στο σετ πόιντ (21-24), η ΑΕΚ μείωσε σε 23-24, αλλά τελικώς απώλεσε το σετ με 23-25.

Ντέρμπι για γερά νεύρα ήταν το τελευταίο σετ. Η ΑΕΚ είχε μία μικρή υπέρ της διαφορά 2 πόντων, έως το 11-9, και με διαδοχικά εξαιρετικά μπλοκ κατάφερε να φτάσει στο 13-9 και 16-12. Οι Θεσσαλονικείς επιχείρησαν να ξαναμπούν στο σετ, όμως οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν στη νίκη με 25-18 και 3-1 σετ.

ΑΕΚ – ΑΣ Άρης 3-1

Τα σετ: 25-17, 25-12, 23-25, 25-18

ΑΕΚ (Άκης Χατζηαντωνίου): Ράμος, Μελλές, Ρούσης, Παλέντζας, Μπαρμπούνης, Μπατατζίμ / Αχιλλεόπουλος (λ), Πολυχρονιάδης (λ), Κονίδης, Καβαρινός

Α.Σ. ΑΡΗΣ (Χρήστος Πάτρας): Πεντίδης, Στεφανίδης Μ., Σουφιάνε, Τζελάτη, Ματέους, Στεφανίδης Χρ. / Κομητούδης (λ), Πάντσιος (λ), Κουτσονίκας.