AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τρία γκολ αρκούσαν για την ΑΕΚ με κεφάτο Γκατσίνοβιτς κόντρα στον ΟΦΗ

Η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον ΟΦΗ στην OPAP ARENA στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2022-23. Η Ένωση δεν απειλήθηκε ούτε μία στιγμή από τους Κρητικούς που είχαν… παθητικό ρόλο στο γήπεδο. Εντυπωσιακή για μια ακόμη φορά η παρουσία του κόσμου που δεν ξέρει από… καθημερινές.

Ο Λιβάι Γκαρσία στο 6′ με πέναλτι που κέρδισε ο Νόρντιν Αμραμπατ και ο COSMOTE MVP Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς με σουτ στο 11′ μετά από ασίστ του Πέτρου Μάνταλου έβαλαν τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 2-0. Το 3-0 έγινε στο 60′ με κεφαλιά του Μάνταλου, μετά από σέντρα του Αμραμπατ και κεφαλιά-πάσα του Γκαρσία.

Πλέον οι κιτρινόμαυροι στρέφουν την προσοχή τους στο κυριακάτικο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Η ΑΕΚ αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές. Ο Ματίας Αλμέιδα προτίμησε να βάλει δίπλα στον Μουκουντί τον Μήτογλου και στο δεξιό άκρο της άμυνας τον Σιντιμπέ. Επίσης στη θέση του τραυματίας Ελίασον ο οποίος θα απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα αγωνίστηκε ο πολύ καλός Άμραμπατ, ενώ η απουσία του Σιμάνσκι έφερε σε ρόλο 6αριού το… κουρδισμένο και αθόρυβο ρολόι Γιόνσον. Πίσω από τον Γκαρσία στην επίθεση προτιμήθηκε ο Μάνταλος με τον Αραούχο να κάθεται στον πάγκο και να μπαίνει στο δεύτερο ημίχρονο.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς (66′ Αραούχο), Πινέδα (66′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (70′ Μαχαίρας), Γκαρσία (87′ Κοσίδης).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής (83′ Πασαλίδης), Θοράρινσον, Περέα (74′ Στάικος), Μεγιάδο, Ντιουσέ, Τζου (66′ Ντίκο), Μπαλογιάννης, Γκερέρο (66′ Ντουρμισάι).