AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Κ19 της ΑΕΚ στο AL ABTAL INTERNATIONAL CUP

Μια πολύ σημαντική ποδοσφαιρική εμπειρία πρόκειται να ζήσει από σήμερα και στους επόμενους μήνες η ομάδα Κ19 της ΑΕΚ που θα συμμετάσχει στο AL ABTAL INTERNATIONAL CUP. Πρόκειται για ένα διεθνές τουρνουά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο έχει στόχο να προβάλει τα μελλοντικά αστέρια του διεθνούς ποδοσφαίρου και να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν.

Η σεζόν που έχει ήδη αρχίσει είναι η δεύτερη του θεσμού και στην τρέχουσα έκδοση συμμετέχουν 16 ομάδες από την Ευρώπη (ΑΕΚ, Μονακό, Αούστρια Βιένης, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Γκενκ, Νιούκαστλ, Ολυμπιακός, Μαρσέιγ, ΠΑΟΚ, Ρεάλ Μαδρίτης, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ερυθρός Αστέρας, Σλάβια Πράγας, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Βαλένθια, Βιγιαρεάλ) και δύο ομάδες επιλέκτων από τη Σαουδική Αραβία, οι Green Future Falcons και οι White Future Falcons.

Η αποστολή της Κ19 της ΑΕΚ αναχώρησε σήμερα το απόγευμα για τη Βαρκελώνη με επικεφαλής τον Αθλητικό Διευθυντή της Ακαδημίας κ. Ηλία Κυριακίδη και αύριο στις 5 μμ ώρα Ελλάδας η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τους Green Future Falcons για τον δεύτερο όμιλο. Στον ίδιο όμιλο συμμετέχουν και οι Ρεάλ Μαδρίτης (θα παίξει με την ΑΕΚ την 1η Δεκεμβρίου) Μαρσέιγ (με ΑΕΚ στις 11 Ιανουαρίου 2023) Γκενκ (με ΑΕΚ στις 15 Φεβρουαρίου 2023) και White Future Falcons (8 Μαρτίου 2023). Ολοι οι αγώνες θα γίνουν σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη, όμως ενδέχεται να διεξαχθεί κάποιος αγώνας της ΑΕΚ στην Αθήνα.

Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία προσομοίωσης επαγγελματικού ποδοσφαίρου για την ομάδα Κ19 της ΑΕΚ που βάσει στρατηγικού σχεδιασμού απαρτίζεται κυρίως από παιδιά γεννημένα το 2005 και το 2006, αν και το έτος γέννησης που αποτελεί το όριο ηλικίας για τη σεζόν 2022-23 στη Super League K19 είναι το 2004. Η συμμετοχή σε μια τέτοια διοργάνωση θα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για τα παιδιά και αναμένεται να αποφέρει μεγάλο όφελος σε πολλά επίπεδα.