AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκη χωρίς έλεος και δεύτερες σκέψεις

Εάν η ΑΕΚ θέλει πραγματικά να κερδίσει τον ΠΑΟΚ και να μην σταθεί στις δημόσιες σχέσεις των τελευταίων ετών, θα πρέπει ο Δημήτρης Μελισσανίδης να περάσει το μήνυμα “νικήστε τους χωρίς έλεος και χωρίς δεύτερες σκέψεις”. Η Ένωση υποδέχεται απόψε (19:30, Cosmote Sport 1) την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην κατάμεστη “Αγιά Σοφιά” με τον κόσμο του Δικεφάλου να ετοιμάζεται για ένα ξεχωριστό πάρτι.

Όλη την εβδομάδα ο Ματίας Αλμέιδα προσπάθησε να εξηγήσει στους ποδοσφαιριστές του το πόσο σημαντικό είναι η ΑΕΚ να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών και να παραμείνει στο κυνήγι της 1ης θέσης. Με νίκη και μάλιστα με μεγάλο σκορ οι κιτρινόμαυροι θα έχουν την ευκαιρία να διαλύσουν μια ομάδα που ουσιαστικά δημιουργήθηκε και έβγαλε… γλώσσα επί εποχής Σαββίδη. Σε διαφορετική περίπτωση να έχουν δώσει το πάτημα στον κάθε Λουτσέσκου να αμφιβάλλει για το πεντακάθαρο πρωτάθλημα του 2018.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Αργεντινός προπονητής της ΑΕΚ προσανατολίζεται στο αγαπημένο του 4-4-1-1 χωρίς όμως ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα πάρει φανέλα βασικού για το αριστερό άκρο της άμυνας. Χατζισαφί και Μοχαμάντι μπήκαν στην αποστολή μετά από αγώνα δρόμου που έκαναν αλλά κανείς δεν ξέρει αν είναι 100% έτοιμοι να ξεκινήσουν, ενώ ο Σιντιμπέ δεν έπεισε ως αριστερό μπακ στη Λιβαδειά μιας και δεν είναι η θέση του.

Μια πιθανή 11άδα για την ΑΕΚ είναι η εξής: Ο Αθανασιάδης κάτω από τα δοκάρια με την τριάδα Ρότα, Βίντα, Μουκουντί να είναι σίγουρη και τους Σιντιμπέ, Μοχαμάντι και Χατζισαφί να διεκδικούν μια θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Σιμάνσκι θα είναι σε ρόλο κόφτη, οι Ελίασον και Γκατσίνοβιτς στα “φτερά”, ο Πινέδα σε ρόλο 8αριού αλλά θα κινείται όπως πάντα σε όλο το γήπεδο, ο Αραούχο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία.