ΣΚΕΨΕΙΣ

Και το γήπεδο παίζει μπάλα…

Σε μια δήλωση ενός παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν όλη η εικόνα για την εύκολη νίκη της ΑΕΚ στο κύπελλο. Ο ποδοσφαιριστής είπε ότι μπήκαμε μέσα και στην αρχή, ο κόσμος μας πίεσε με αποτέλεσμα να φάμε γρήγορο γκολ. Τα είπε όλα ο ο άνθρωπος.

Σε τέτοια ματς που θες το γρήγορο γκολ και την νίκη γρήγορα η έδρα παίζει ρολό. Πόσο της έλειψε αυτό της ομάδας. 19 χρόνια έπαιζε πάντα εκτός έδρας.

Το παιχνίδι δεν είχε και πολλά πράγματα. Οι αλλαγές προσαρμόστηκαν στο 4-2-3-1 που με φορ τον νεαρό Κοσίδη και πίσω του τους Αραούχο, Ελίασον, Μάνταλο αντί των Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, η ΑΕΚ έκανε φάσεις, πρέσαρες στο 1/3 του αντιπάλου και έφτασε εύκολα στο 2-0.

Το πρόσωπό του αγώνα ο Ελίασον. Ο Σουηδός εξτρέμ είναι λίρα 100 για τα παιχνίδια που διασπάς την άμυνα από τα άκρα. Αέρινος, γρήγορος πάει στο 1v1 και το δυνατό σημείο του η ταχύτητα και η σέντρα φάνηκε σε αρκετές στιγμές στο παιχνίδι. Η ενέργειά του στο δεύτερο γκολ να κερδίσει το πέναλτι με την διείσδυσή του ήταν καθοριστική για την τελική έκβαση του αγώνα.

Πολύ καλός ο Αραουχο που αν και δεν αντικαταστάθηκε έτρεχε σαν δαιμονισμένος, μοίραζε την μπάλα και περισσότερο μοιάζει σαν περιφερειακός επιθετικός παρά σαν 9άρι.

Καλή εμφάνιση από Γαλανόπουλο που παίρνει χρόνο και μετά το Μουντιάλ θα δώσει λύσεις σε πρωτάθλημα αλλά και σε κύπελλο.

Το κύπελλο για την ΑΕΚ είναι σημαντικός θεσμός όχι μόνο για το τρόπαιο αλλά και για τις ισορροπίες στα αποδυτήρια αφού θα γίνει rotation όπως σήμερα και θα παίξουν ποδοσφαιριστές που ήταν στον πάγκο.

Εύκολο απόγευμα για τον Αλμέιδα χωρίς στρες, είδε πολλούς ποδοσφαιριστές να έχουν καλή απόδοση.

Αξιοσημείωτο η εμφάνιση του Σιντιμπέ ως δεξί μπακ που αν και πρώτο του παιχνίδι έδειξε δυνατός στα καθήκοντα του ξέρει τη θέση αμυντικά και περιμένουμε να ανεβάσει τη φυσική κατάσταση του για να υποστηρίξει και την επίθεση με πλαγιοκοπήσεις και καλές σέντρες.

Περιμένουμε το παιχνίδι ΠΑΟ – Άρης να στραβοπατήσει ο πρωτοπόρος και τη Δευτέρα η ΑΕΚ με έναν αντίπαλο που θέλει προσοχή να ροκανίσει την διαφορά.