AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Μίτσελ και Φρέιζερ όπως Κολόμ και Χάμερ

Ακίλ Μίτσελ και Τιμ Φρέιζερ πρωταγωνίστησαν στη νίκη της ΑΕΚ επί του Απόλλωνα φτάνοντας αμφότεροι σε double-double, ο ένας με πόντους-ριμπάουντ και ο άλλος με πόντους-ασίστ. Οι δύο Αμερικανοί έγιναν το δεύτερο ζευγάρι παικτών μιας ομάδας στο φετινό Πρωτάθλημα που φτάνει σε double-double μετά τους Μαυροκεφαλίδη-Χόκινς του Ιωνικού στην πρεμιέρα αλλά το πρώτο που το κάνει σε άλλες στατιστικές κατηγορίες πέραν των πόντων.

Αυτός ο συνδυασμός κρύβει μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση. Μίτσελ και Φρέιζερ, κατά κάποιο τρόπο, μιμήθηκαν ένα πρώην δίδυμο παικτών της ΑΕΚ που έφτασε σε έναν ανάλογο συνδυασμό στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Χθες λοιπόν στα Άνω Λιόσια ο Μίτσελ είχε 20 πόντους και 13 ριμπάουντ ενώ ο Φρέιζερ τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 11 πόντους και 10 ασίστ. Στο αντίστοιχο παιχνίδι του περσινού Πρωταθλήματος, η ΑΕΚ νίκησε τον Απόλλωνα για τη 16η αγωνιστική με 77-75, παίρνοντας double-double πόντων-ριμπάουντ από τον Ίαν Χάμερ (17π, 10ρ.) και πόντων-ασίστ από τον Κίνο Κολόμ (12π, 12ασ.).

Τόσο ο Φρέιζερ όσο και ο Γιάνις Στρέλνιεκς μπήκαν στη λίστα των παικτών που είχαν συντελεστή τουλάχιστον 5+ στην αναλογία ασίστ/λαθών. Ο Αμερικανός σημείωσε μάλιστα τη δεύτερη καλύτερη επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος με τις 10 ασίστ και το ένα λάθος του (+9) πίσω μόνο από το +10 του Τόμας Ουόκαπ στην πρεμιέρα. Ο Λετονός από την πλευρά του είχε +6 (επτά ασίστ και ένα λάθος).

Ο Αμερικανός γκαρντ της ΑΕΚ σημείωσε χθες και την κορυφαία επίδοση «οικονομίας» ως τώρα στη σεζόν με συντελεστή 11. Πέραν των 10 ασίστ και του ενός λάθους είχε και δύο κλεψίματα για να ξεπεράσει το 10 της πρεμιέρας από τον Ουόκαπ (10 ασίστ, κανένα κλέψιμο, καμία τάπα και κανένα λάθος).

Ο Ακίλ Μίτσελ εξάλλου και πέραν του double-double που είχε, σημείωσε την κορυφαία ως τώρα επίδοση κοψιμάτων. Σταμάτησε τέσσερα αντίπαλα σουτ ενώ λίγο μετά είχε τρία μπλοκ ο Τζάβιν Ντελόριερ της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό.

Ο Παναμέζος σέντερ είχε 27 ranking που είναι η κορυφαία, ως τώρα, επίδοση της σεζόν, αφού από 24 είχαν στην πρεμιέρα οι Γκούντγουϊν του Άρη –αναδείχτηκε και player of the week- Φλαγκ του Λαυρίου Megabolt και Χαντς του ΠΑΟΚ mateco.

Κατά τα άλλα για την ΑΕΚ…

*Στην πρεμιέρα έφτασε και χθες ο Βασίλης Ξανθόπουλος προσπέρασε τον Παναγιώτη Φασούλα στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια Πρωταθλήματος από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64). Ο γκαρντ της ΑΕΚ πάτησε για 460ή φορά στα παρκέ της κατηγορίας.

55 από τα αυτά τα 460 παιχνίδια Πρωταθλήματος τα έκανε με την ΑΕΚ και με το χθεσινό, μπήκε στη 40άδα της σχετικής ιστορικής λίστας της «Ένωσης», στα χρόνια της Basket League (από το 1992-93) προσπερνώντας τον Ντελρόι Τζέιμς.

*Η ΑΕΚ κυριάρχησε στα ριμπάουντ έχοντας τον μεγαλύτερο συντελεστή ως τώρα στη σεζόν (+13) με 39 έναντι 26 του Απόλλωνα. Ο προηγούμενος μεγαλύτερος ήταν εκείνος που είχε στην πρεμιέρα ο Προμηθέας έναντι του Λαυρίου Megabolt (32-44).

*Παράλληλα η «Ένωση» ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση κοψιμάτων της σεζόν έχοντας πέντε, όσα και ο Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα.