ΣΚΕΨΕΙΣ

Και τώρα ελάτε στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Η 5η αγωνιστική ολοκληρώθηκε και οι γκέλες των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη βάζει την ΑΕΚ και πάλι για τα καλά στο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Ενός πρωταθλήματος που ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν η ΑΕΚ θα το κατακτήσει – που αυτό πιστεύουμε ή θέλουμε να πιστεύουμε – διότι μιλάμε για έναν μαραθώνιο με πλέι οφ.

Η ΑΕΚ στο Αγρίνιο έκανε το αυτονόητο. Έπαιξε ποδόσφαιρο κυριαρχίας κι ενώ ακόμα έδειξε κενά στο δεύτερο ημίχρονο στο χώρο της μεσαίας γραμμής με αποτέλεσμα να δώσει διαδρόμους στον Παναιτωλικό δεν κινδύνεψε. Η Ένωση ήταν μεστή, αποφασισμένη για να κερδίσει και πήρε ίσως το πιο ήρεμο τρίποντο μέχρι στιγμής.

Στα θετικά η εμφάνιση του Μουκουντί, ο οποίος αντικατέστησε τον Τζαβέλλα (καλή ανάρρωση Γιώργο, αλλά σκέψου πριν κάνεις κάτι γιατί τώρα μείναμε με τρεις στόπερ), δείχνοντας πως παρά το ύψος του είναι ένας κοντρολαρισμένος ποδοσφαιριστής. Έδωσε αυτοπεποίθηση, σιγουριά και κάθετες πάσες. Μαζί με τον Βίντα που κατ’ εμέ μαζί με τον Γιόνσον κι έπειτα τον Πινέδα οι τρεις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που έχουν ξεχωρίσει αυτές τις πέντε αγωνιστικές.

Πολύ καλό κοουτσάρισμα και από τον Ματίας Αλμέιδα. Τον Αργεντίνο πρέπει να τον στηρίξουμε διότι θα δούμε επιτέλους επιθετικό ποδόσφαιρο. Θα βγει από το dna της ομάδας αυτή η μιζέρια και το τσούκου – τσούκου ball Σάντος. Η ΑΕΚ αλλάζει επίπεδο, αλλάζει φιλοσοφία και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν και γουστάρουν τον Αλμέιδα.

Επίσης αποκτήσαμε και γεμάτο πάγκο. Πλέον δεν θα κουνιέται κανείς μπροστά από τον πάγκο της ΑΕΚ. Αυτά που ήξεραν κάποιοι τελείωσαν… Όπως τελείωσε και το ματς στο Αγρίνιο με ένταση στο πρώτο ημίχρονο και τον Αλμέιδα να τους δείχνει τι ακριβώς θα πάρουν όλοι φέτος στο πρωτάθλημα!

Τώρα υπάρχει η διακοπή. Και τώρα ελάτε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ επιστρέφει μετά από 19 χρόνια στα ιστορικά χώματα κι εκεί τα πράγματα θα είναι αλλιώς. Θα είναι μαγικά! Θα είναι διαφορετικά! Ο κόσμος θα γίνει μια χρονιά. Θα διώξει από πάνω του την γκρίνια και τη μιζέρια που τον έχει κυριέψει όλα αυτά τα χρόνια. Και αυτός όπως και η ΑΕΚ γυρνούσαν σαν τσιγγάνοι αριστερά και δεξιά σε κάθε γήπεδο της Αθήνας. Τώρα τα ψέματα τελείωσαν. Ο Οκτώβρης θα είναι κιτρινόμαυρος. Ας ελπίσω και ο Μάιος όπου όλοι μαζί θα πανηγυρίζουμε στης Φιλαδέλφειας τα μέρη το πρωτάθλημα.