ΣΚΕΨΕΙΣ

Ανέτοιμη, ελλιπής και άμεση ανάγκη για τέσσερις μεταγραφές

Όταν στο 86 καθαρίζεις ένα παιχνίδι με γκολ αλλαγή του Άμραμπατ και η καρδιά πάει στη θέση της τότε είναι φανερό ότι κάτι δεν πήγε καλά.

Για δεύτερο σερί ματς η ΑΕΚ ψάχνοντας άγχωσε τον κόσμο της με την απόδοση της και ευτυχώς νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα 2-0.

Αρχικά η ομάδα ξεκίνησε με διάταξη 4-2-3-1 ένα καλό σύστημα πιο ολοκληρωτικό αφού είχε σε όλες τις γραμμές δύο παίκτες με ενισχυμένα άκρα σε σχέση με το 3-5-2. Η διάταξη για κλειστές άμυνες είναι καλή και το πάθημα του Βόλου έδειξε στον Αλμέιδα ότι πρέπει να αλλάξει σκέψη για το σχηματισμό.

Σωστά φρονώ έπραξε αλλά για να δούμε μπάλα και καλό ποδόσφαιρο θέλουμε και τους ανάλογους παίκτες.

Δυστυχώς οι Χατζησαφί, Ρότα, Σιμάνσκι, Τσούμπερ, αδυνατούσαν να πιάσουν καλή απόδοση και τα άκρα για μένα ήταν η Αχίλλειος πτέρνα της ΑΕΚ εδώ και δύο χρόνια δεν παρήγαγαν ποδόσφαιρο.

Ο Χατζησαφί αργός και επικίνδυνος στις επιστροφές τυχαία δεν φάγαμε γκολ σε μια φάση που την κάλυψε ο Γιόνσον. Ο Ρότα φλύαρος με τη μπάλα δεν εμπνέει αμυντικά κάπου χάνεται. Ο Σιμάνσκι πολλά λάθη σε κοντινές πάσες. Ο αντίπαλος στη μετάβαση από άμυνα σε επίθεση μπορεί να εκμεταλλευτεί την αστάθεια του Πολωνού. Απογοήτευση ο Τσούμπερ εκβιάζει τα σουτ δεν έχει γκολ αργός στην εκτέλεση πρέπει να κάτσει πάγκο. Πολύ καλοί οι Πινέδα και Γιόνσον, μηχανάκια και οι δύο είχαν γκολ ο πρώτος και κλεψίματα ο δεύτερος. Πάλι καλά αυτά τα χαφ κάνουν τα αυτονόητα.

Ο Αλμέιδα αν και πάλι ψάχνεται με τις αλλαγές θέσεων σε Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ, Γκαρσία, παίρνει καλό βαθμό γιατί με τις αλλαγές του μετά το 70 βοήθησε την ομάδα να πάρει τη νίκη.

Ο Άμραμπατ σαν δεύτερος επιθετικός που εκεί πρέπει να παίζει ο Γκαρσία με τη δύναμη του και Ο Ελίασον με τις εμπνεύσεις του άλλαξαν την εικόνα του ματς η ΑΕΚ έγινε γρήγορη και επικίνδυνη είχε γκολ και έκανε ρήγματα. Point στον Αλμειδα εδώ. Ο Ελίασον θετικό ντεμπούτο καθαρό εξτρεμ μπορεί και στα δύο άκρα αέρινος με γλυκιά σέντρα θα πάρει φανέλα βασικού πιστεύω. Ο Μάνταλος σαν αλλαγή προσέφερε.

Τώρα επειδή αν και η ΑΕΚ νίκησε προβλημάτισε είναι φανερό ότι η ομάδα χρειάζεται τέσσερις επειγόντως μεταγραφές. Δύο ακραία μπακ δεξί και αριστερό να κλείσουν οι τρύπες και παράλληλα να μπορεί ο κόουτς να προσαρμόζει συστήματα.

Επιτακτική ανάγκη για ένα φορ περιοχής στη θέση Ανσαριφάρντ ψηλού να μπαίνει ανάμεσα από τα στόπερ και να δίνει λύσεις στο ψηλό παιχνίδι.

Παράλληλα και ενός χαφ να παίζει κάθετα ένα δεκάρι να παράγει και να ξεμπλοκάρει την ομάδα.

Στο επόμενο ματς με τον Παναθηναϊκό ο Αλμέιδα θα έχει ένα σημαντικό τεστ για την εικόνα που θα παρουσιάσει στη Λεωφόρο και για την τακτική αλλά και ψυχολογική προετοιμασία που πρέπει να έχει η ομάδα.