AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Για το «2Χ2» κόντρα στην Πυλαία

Μετά την άκρως επιτυχημένη πρεμιέρα στη Handball Premier, όπου η ΑΕΚ επικράτησε του Ολυμπιακού/Όμιλου Ξυνή, η «Ένωση» ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη και για την αναμέτρηση με την Πυλαία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Ο Ορελιέν Τσιτομπί μιλώντας στο aek.gr, είπε: «Πρώτα απ’ όλα, ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς, καθώς είναι εκτός, αλλά και για το γεγονός πως είναι αρκετά νωρίς το πρωτάθλημα. Η Πυλαία είναι μια ομάδα που νίκησε το big-3 πέρυσι. Γι’ αυτό θα είναι σημαντικό να παλέψουμε στο 100% και να πάρουμε τους δύο βαθμούς, ώστε να παραμείνουμε σε καλή τροχιά».

Η αποστολή της ΑΕΚ αποτελείται από τους εξής: Μάτσκεβιτς, Αραμπατζή, Τικ, Ζίβκοβιτς, Γιούκιτς, Μαντάλινιτς, Νικολαΐδη, Μόγια, Παπαδιονυσίου, Λιάπη, Άρσιτς, Σόκολιτς, Τσιτομπί, Αλμέιδα, Λέμος, Κεδέρη, Ηλιόπουλο.

Όσον αφορά την προϊστορία των αγώνων, ΑΕΚ και Πυλαία έχουν τεθεί αντιμέτωπες 7 φορές στο Πρωτάθλημα (4 εντός, 3 εκτός), με την «Ένωση» να έχει το απόλυτο των νικών. Στα γκολ, η ΑΕΚ έχει πετύχει 255 τέρματα (98 εκτός έδρας), ενώ οι Θεσσαλονικείς 174 (78 εντός έδρας).

Τέλος, πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ κόντρα στην Πυλαία στο Πρωτάθλημα είναι ο Στάθης Ζαμπούνης με 19 τέρματα.