AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλμέιδα: Αυτός που παίρνει αποφάσεις είμαι εγώ, θέλω να είναι ευτυχισμένοι οι παίκτες μου

Να παίζουν για την ΑΕΚ επιδιώκει ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός προπονητής υποστήριξε πως αυτός παίρνει τις αποφάσεις, ενώ ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι να βλέπει τους παίκτες του χαρούμενους.

Αναλυτικά όσα είπε στην Cosmote TV:

Για τη Σούπερ Λίγκα: «Είναι μείξη πολλών πραγμάτων. Έχει καταπληκτικούς παίκτες, προπονητές, ομάδες με μεγάλη ιστορία και είναι πολύ δύσκολο κάποιος να αγοράσει την ιστορία τους, αφού ήδη υπάρχει. Από αυτά που έχω δει από έξω, είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, που κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Μια ομάδα μπορεί να παίζει διαφορετικά στα εντός και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν υπάρχουν πολλοί χώροι στο κέντρο. Υπάρχουν πολλές δυνατές διεκδικήσεις. Θα έπρεπε να είμαι παίκτης σε αυτό το πρωτάθλημα».

Για το αν είναι πρόβλημα: «Δεν το βλέπω ποτέ έτσι, όπου κι αν πηγαίνω. Θεωρώ ότι είναι δώρο και φυσικά υπάρχει ευγνωμοσύνη στον ιδιοκτήτη του κλαμπ που μου δίνει τη δυνατότητα να δουλέψω. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν δουλειά σε πολλά μέρη του κόσμου, είμαι ευγνώμων που έχω δουλειά. Αυτό με κάνει να δεσμεύομαι και να θέλω να αποτελώ μέλος μιας ομάδας. Κάποιοι μπορεί να έχουν απορήσει με τον ερχομό μου στην Ελλάδα, γιατί δεν ξέρουν πώς δουλεύω. Πραγματικά, αγαπώ αυτό που κάνω. Τόσο εγώ όσο και το σταφ μου αφιερώνουμε πολύ χρόνο σε κάθε λεπτομέρεια. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω μαγικό ραβδί. Το ποδόσφαιρο το έχουν εφεύρει πάνω από 200 χρόνια, εγώ αυτό που θα προσπαθήσω να μεταδώσω είναι αυτό που έχω ζήσει και αυτό που βλέπω ότι μπορούν να κάνουν. Πιστεύω στην ομαδική δουλειά. Όταν ο οποιοσδήποτε βάζει το λιθαράκι του, η ομάδα γίνεται καλύτερη. Θα ήθελα να επαναλάβω ότι το ποδόσφαιρο υπάρχει εκατοντάδες χρόνια, ο Αλμέιδα δεν θα ανακαλύψει τίποτα καινούριο».

Για το πώς διαχειρίζεται τα αποδυτήρια: «Φέρομαι όπως ζω. Θέλω να είμαι καθαρός συνεχώς απέναντι τους. Αυτό που προσπαθώ είναι να είναι ευτυχισμένοι με αυτό που κάνουν, αλλά με ξεκάθαρους κανόνες. Δεν κρατάω τίποτα μέσα μου, τους λέω όσα σκέφτομαι. Ξέρουν ότι είμαι ανοιχτός στον διάλογο, αλλά αυτός που παίρνει τις αποφάσεις είμαι εγώ».

Για το ιδανικό σύστημα για αυτόν: «Δεν υπάρχει κάτι ιδανικό. Είναι 12 χρόνια που είμαι προπονητής, ίσως το ιδανικό να μην είναι πραγματικότητα. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να είμαι έξυπνος και να λειτουργώ στρατηγικά για να καταλάβω τι μπορώ να πάρω από κάθε ποδοσφαιριστή. Αυτό με βοηθάει στο να μην κλείνομαι σε ένα σύστημα. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν θέλω να αλλάζω. Ένα από αυτά είναι τη διάθεση του παίκτη όταν πάει να κερδίσει μια μπάλα. Θέλω να έχει στο μυαλό του ότι είναι η τελευταία μπάλα στη ζωή του που θα επιδιώξει να κερδίσει. Θέλω και χρειάζομαι οι παίκτες να αισθάνονται μέλος αυτής της ομάδας και να έχουν γίνει ένα με το σήμα της φανέλας. Ο μεγαλύτερος σεβασμός που μπορούμε να δώσουμε στον κόσμο και σε αυτόν που μας πληρώνει. Μετά ξέρουμε πώς είναι το ποδόσφαιρο. Μπορεί τα πράγματα να βγουν καλά, μπορεί άσχημα, μπορεί και νορμάλ».