ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Τώρα τι έχετε να πείτε στον Πειραιά; Νομοσχέδιο στη Βουλή για νέες εγκαταστάσεις στο “Γ. Καραϊσκάκης”

Σε ένα γήπεδο που ακόμα το δάνειό του δεν έχει αποπληρωθεί η κυβέρνηση θέλει να φτιάξει νέες εγκαταστάσεις… Αλήθεια τώρα τι έχουν να πουν στον Πειραιά;

Σε νόμο για το περιβάλλον, η κυβέρνηση περνάει διάταξη για νέες εγκαταστάσεις στο γήπεδο Καραϊσκάκη που αφορά δημιουργία γραφείων, καταστημάτων και άλλων εμπορικών χωρών.

Το σχέδιο νόμου που θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου περιλαμβάνει αρκετές αλλαγές σε περιβαλλοντολογικά ζητήματα. Εκτός όλων των άλλων όμως -και όπως τονίζεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών» – στο νομοσχέδιο υπάρχει διάταξη που αφορά το «Γ.Καραϊσκάκης».

Για την ακρίβεια, με βάση το πλάνο της κυβέρνησης επιτρέπεται η αύξηση του ανώτατου συντελεστή δόμησης που είχε οριστεί το 2001, με σκοπό την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων.

Αυτές θα αφορούν καταστήματα αθλητικών ειδών, αίθουσες, γραφεία, κέντρα αποκατάστασης για αθλητές και άτομα με αναπηρία, καθώς και κτίρια που… ξεφεύγουν από το καθαρά αθλητικό κομμάτι, όπως για παράδειγμα εστιατόρια, σινεμά, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων/αναψυχής και άλλους εμπορικούς χώρους.