Παπασταμάτης: Θέλουμε να φτιάξουμε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο χάντμπολ και βόλεϊ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στα πλάνα και στα σχέδια των επόμενων ετών αναφέρθηκε ο Σταμάτης Παπασταμάτης με το πιο σημαντικό την κατασκευή ενός αθλητικού γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια για τα τμήματα χάντμπολ και βόλεϊ.

Αναλυτικά η ομιλία του κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ:

«Καλησπερίζω όλους τους ΑΕΚτζηδες που ήρθαν σήμερα εδώ να ενημερωθούν για το τι γίνεται στην ΑΕΚ.

Εγώ θέλω να σας πω κυρίως ποιος είναι ο στόχος αυτής της διοίκησης για την επόμενη τριετία.

Ένα από τα πρώτα ζητήματα ήταν να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά της Ερασιτεχνικής και για τα έσοδα – έξοδα, αλλά και για το πως θα παρακολουθείται λογιστικά για να ξέρουμε που ακριβώς πάνε τα χρήματα.

Ένα δεύτερο πλάνο ήταν να δημιουργήσουμε σταδιακά ένα οργανωμένο τμήμα Επικοινωνίας της Ερασιτεχνικής και το έχουμε ξεκινήσει ήδη με επιτυχία.

Επίσης παρόλο που ο κύριος Αλεξίου έχει χρεωθεί όλα τα νομικά θέματα, πρόθεση μας είναι να δημιουργηθεί ένα νομικό τμήμα για να τον αποσυμφορήσει.

Η Ερασιτεχνική θα πρέπει να λειτουργήσει ως επαγγελματικό σωματείο. Να είναι επαγγελματικά οργανωμένη για να υπάρχει ορθή λειτουργία και να γίνονται όλα έγκυρα και έγκαιρα. Ένα δεύτερο μέλημα μας είναι τα τμήματα μας να είναι άκρως ανταγωνιστικά.

Στην ΑΕΚ αρμόζει να είναι παντού στην κορυφή. Μετά το χάντμπολ που είναι η ναυαρχίδα της Ερασιτεχνικής, βλέπετε ότι και το γυναικείο βόλεϊ κάνει μεγάλη προσπάθεια για να πρωταγωνιστήσει φέτος. Το πόλο κάνει τα πρώτα του βήματα, θέλουμε και αυτό να γίνει ανταγωνιστικό στο άμεσο μέλλον. Έρχεται και το γυναικείο χάντμπολ, θέλει υπομονή και θα πρωταγωνιστήσει κι αυτό. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να είμαστε μονίμως πρώτοι. Αυτό αρμόζει στην ΑΕΚ. Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει να έχουμε το σπίτι μας παντού.

Έχει ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια για να φτιάξουμε ένα υπερσύγχρονο αθλητικό γήπεδο χάντμπολ και βόλεϊ, εδώ στη Νέα Φιλαδέλφεια, που δεν θα υπάρχει κάτι ανάλογο στην Ελλάδα. Είπε και ο κύριος Βουρος για το χώρο των ΕΠΑΛ, όταν αυτό καθαρίσει, εμείς ως Ερασιτεχνική ΑΕΚ θα είμαστε πανέτοιμοι να σηκώσουμε ένα αθλητικό κέντρο που επαναλαμβάνω ότι όμοιο του δεν θα υπάρχει στην Ελλάδα.

Για το τέλος, θα αφήσω το κομμάτι το οικονομικό. Στην τριετία που πέρασε, η Ερασιτεχνική ΑΕΚ έζησε χάρη στη δική της τσέπη και από τις όποιες συνδρομές από τους φίλους της ΑΕΚ, κυρίως μέσω της Κάρτας Φίλου. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι λείπουν από την Ερασιτεχνική τα έσοδα από το γήπεδο και την ΠΑΕ και πιστεύω ότι τώρα θα λυθεί αυτό το πρόβλημα, και με τη σύμβαση που υπογράφτηκε, για να πετύχουμε αυτό που ονειρευόμαστε και να είναι η ΑΕΚ μας στην κορυφή παντού».