AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι πρώτες δοκιμές 11άδας του Αλμέιδα πριν την Γκενκ

Προ των πυλών είναι το πρώτο φιλικό προετοιμασίας της ΑΕΚ. Η Ένωση αντιμετωπίσει το Σάββατο στις 5 το απόγευμα την Γκενκ στο Βέλγιο και ο Ματίας Αλμέιδα έκανε σήμερα τις πρώτες δοκιμές για την 11άδα.

Η μια ομάδα (με τα λευκά διακριτικά) αγωνίστηκε σε σχηματισμό 1-3-5-2 και τους Αθανασιάδη, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλα, Μισλέν, Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι, Μουστακόπουλο, Μάνταλο, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία. Η αντίπαλη ομάδα (με τα γαλάζια διακριτικά) παρατάχθηκε με 1-4-4-3 και τους: Χατζηεμμανουήλ-Ραντόνια, Κορνέζο, Λάτσι, Μιτάι, Μοχαμάντι, Μαχαίρα, Γιούση, Μπότο, Κοσίδη, Τζούντα Γκαρσία. Εκτός ήταν οι Γιόνσον, Αλμπάνης, Χατζισαφί, Στάνκοβιτς και Θεοχάρης.

Οι οδηγίες του Αλμέιδα ξεκάθαρες: Πίεση και σίγουρες πάσες. Από τα χαφ ζητούσε να αλλάζουν την μπάλα χωρίς πολλές επαφές. Οι παίκτες της κάθε γραμμής μπορούσαν να κινηθούν μόνο στον δικό τους χώρο και επιτρεπόταν μόνο σε έναν μέσο να ανέβει στην περιοχή της επίθεσης και να βοηθήσει τους δύο φορ. Στόχος ήταν να κρατηθούν οι θέσεις και να συνεργαστούν οι παίκτες της κάθε γραμμής.

Η ομάδα των «βασικών» κυριάρχησε απόλυτα επικρατώντας τελικά με 8-3. Ο Λιβάι πέτυχε εντυπωσιακά τέρματα ενώ σκόραραν επίσης και οι Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, Μισλέν.

Για την αντίπαλη ομάδα σκόραρε ο Γιούσης και δύο τέρματα πέτυχε ο Μαχαίρας. Αλλαγή μπήκε στην ομάδα των βασικών ο Σέρχιο Αραούχο.

Ο Αλμέιδα έκανε “αλχημείες”. Δοκίμασε επιθετικό δίδυμο τον Αραούχο με τον Λιβάι Γκαρσία ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι δοκίμασε τον Σιμάνσκι στη θέση του στόπερ και τον Μήτογλου αμυντικό χαφ.