ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η αστυνομική ντροπή στα Εξάρχεια

Ένα απίστευτο όργιο αστυνομικής καταστολής σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια, καθώς η κυβέρνηση δείχνει να προσπαθεί απεγνωσμένα να δημιουργήσει κλίμα ώστε να προσφέρει ξανά το αφήγημα «νόμος και τάξη» ώστε να αλλάξει την ατζέντα από τα τρομακτικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και της προκαλούν γρήγορη φθορά.

Την ώρα που η χώρα καίγεται, την ώρα που η ακρίβεια πνίγει τους πολίτες, την ώρα που η υπόθεση Λιγνάδη (αλλά και η υπόθεση Μιχαηλίδη) προκαλούν αντιδράσεις στην κοινωνία, αλλά και στον χώρο της Δικαιοσύνης, κυβέρνηση και υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στέλνουν τα ΜΑΤ να ξυλοφορτώσουν κόσμο στα Εξάρχεια, παρουσιάζοντας, παράλληλα, στα φιλικά ΜΜΕ μια διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας.

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ όταν ισχυρή ομάδα των ΜΑΤ βρέθηκε στα Εξάρχεια, την ώρα που ήταν προγραμματισμένη και ανακοινωμένη εδώ και ημέρες φεμινιστική πορεία διαμαρτυρίας για απόπειρες βιασμών τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.

Για τους δικούς της λόγους η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε πως η πορεία δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί και για να το πετύχει αυτό έδωσε την απαραίτητη διαταγή στα ΜΑΤ να επιτεθούν και να χτυπήσουν απρόκλητα γυναίκες που βρίσκονταν στο σημείο κρατώντας πανό διαμαρτυρίας.

Ακολούθησε μεγάλη ένταση με ΜΑΤ και ΔΙΑΣ να δέρνουν αδιακρίτως, να χτυπούν κόσμο στο κεφάλι και σε άλλα σημεία και να προβαίνουν σε βίαιες προσαγωγές χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Υπάρχει, εξάλλου, και μια φωτογραφία που καταγράφει άνδρα των ΜΑΤ να σηκώνει το υπηρεσιακό του περίστροφο με κάτοικους και διαδηλωτές να καταγγέλλουν ότι απείλησε τους συγκεντρωμένους.

Σαν να μην έφτανε αυτό οι αστυνομικοί των ΜΑΤ δημιούργησαν για ακόμη μια φορά κατάσταση ομηρίας, καθώς απέκλεισαν την είσοδο καφενείου πάνω στην πλατεία Εξαρχείων και εγκλώβισαν μέσα δεκάδες άτομα, ενώ δεν υποχώρησαν παρά την καταγγελία ότι εντός του καταστήματος βρισκόταν κι ένα ανήλικο παιδί. Σε καταγγελίες για απειλές και εκφοβισμό, άλλωστε, προχώρησαν, όπως αναφέρεται στα social media, ακόμη και φωτορεπόρτερ που ήταν στο σημείο για να κάνουν τη δουλειά τους.

Τελικά τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο κατάστημα και προχώρησαν και εκεί σε προσαγωγές, σε μια επιχείρηση καρμπόν με εκείνη που σημειώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες.

Φυσικά η εκδοχή της αστυνομίας, η οποία κάνει λόγο για 50 προσαγωγές, είναι εντελώς διαφορετική, ενώ και στα μέσα που στηρίζουν την κυβέρνηση το αφήγημα είναι το ίδιο και μονότονο: επεισόδια, επίθεση διαδηλωτών, πετροπόλεμος και χημικά.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες αδιάψευστος μάρτυρας της αστυνομικής βίας για ακόμη μια φορά.

Πηγή: efsyn.gr