AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Αυτοί είναι οι συνεργάτες του Αλέξη Αλβανού

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τους άμεσους συνεργάτες του προπονητή μας, Αλέξη Αλβανού για την ανδρική ομάδα χάντμπολ της σεζόν 2022-2023.

Έτσι καλωσορίζει στην «κιτρινόμαυρη» οικογένεια, τους Γιώργο Βαβέτση (προπονητής ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης), Μάκη Παπακώστα (βοηθός προπονητή) και Βαγγέλη Ρασπίτσο (προπονητής τερματοφυλάκων) και τους εύχεται κάθε επιτυχία στο πλευρό του προπονητή μας!
Γιώργος Βαβέτσης

O εκ των κορυφαίων Ελλήνων γυμναστών, Γιώργος Βαβέτσης, είναι Kλινικός Εργοφυσιολόγος με Διδακτορικές (PhD) και Μετα-διδακτορικές σπουδές (Post-Doc) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Κλινική Εργοφυσιολογία – Βιοχημεία της Άσκησης). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Στατιστικής). Αξίζει να τονιστεί πως είναι και απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα Πετοσφαίριση – Φυσιοθεραπευτής. Έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ERASMUS- Sport 2 Prevent και Exercise for Prevention Kids Cancer.

Είναι ειδικός σε προγράμματα Φυσικής Κατάστασης και ανάπτυξης Φυσικών Ικανοτήτων. Έχει εξειδίκευση στην εφαρμογή και ανάπτυξη προγραμμάτων προπόνησης για διάφορες ειδικότητες αθλητών και έχει διατελέσει Προπονητής Δύναμης και Φυσικής Κατάστασης σε υψηλού επιπέδου αθλητές, σε πολλά και διαφορετικά αθλήματα. Παράλληλα ήταν λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Στο παρελθόν εργάστηκε στις ομάδες Λοκομοτίβ Κουμπάν, Ούνιξ Καζάν, Χίμκι, Εθνική ομάδα Γεωργίας και Ανατολού Εφές. Επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στην ΑΕΚ, καθώς έχει εργαστεί κατά το παρελθόν στην ΚΑΕ ΑΕΚ, αλλά και στην ομάδα Βόλεϊ Γυναικών της ΑΕΚ.
Μάκης Παπακώστας

O Μάκης Παπακώστας είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, με ειδικότητα την χειροσφαίριση. Ως χειροσφαιριστής αγωνίστηκε στον Ιωνικό, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε τις Ακαδημίες του. Έχει περάσει από τον Δούκα ως βοηθός προπονητή, ενώ ήταν και στις ακαδημίες της ομάδας. Τα τελευταία χρόνια, ήταν προπονητής του Ιωνικού Ν.Φ., με τον οποίο είχε πανηγυρίσει και την άνοδο στην Α1.
Βαγγέλης Ρασπίτσος

Ο Βαγγέλης Ρασπίτσος είναι πιστός «υπηρέτης» του αθλήματος από το 1982. Έχει πλούσια καριέρα στο χάντμπολ ως αθλητής, έχοντας περάσει και για 2 χρόνια από την ΑΕΚ (2005-07). Ως προπονητής τερματοφυλάκων εργάζεται από το 2012. Έχει εργαστεί στους Τελαμώνα Σαλαμίνας, Πανελλήνιο, Ποσειδώνα Λουτρακίου, Ολυμπιακό Κερατσινίου, ενώ τα τελευταία 6 χρόνια βρισκόταν στον Άρη Νίκαιας.